MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zeeverbinding Canarische Eilanden – Marokko

17 juni 2006 | in Marokko | 2 Reacties

De maritieme verbinding tussen de Canarische Eilanden en de haven van Tarfaya (Marokko) zal vanaf juli 2006 in gebruik zijn, zo laat rederij Armas weten. De schepen zullen varen van de Canarische havens naar de in het zuiden gelegen haven van Tarfaya. De overtocht zal ongeveer drie uurtjes duren. De Marokkaanse samenleving op de Canarische Eilanden heeft verheugd gereageerd op het nieuws. Tijdens de zomervakantie hebben de Marokkanen grootste moeilijkheden om naar Marokko te komen, vooral sinds Royal Air Maroc haar kantoor in Las Palmas de Gran Canaria gesloten heeft. De Marokkaanse immigranten, die met de auto willen reizen naar hun land, zagen zich soms verplicht eerst met de boot naar Cádiz (Zuid-Spanje) af te reizen en vandaar naar Marokko. Die kostbare overtocht duurt wel drie dagen, terwijl het Marokkaanse koningrijk op ongeveer 100 kilometer afstand ligt van de Canarische eilanden.

De nieuw te openen dienstregeling Canarias-Tarfaya zal passagiers bedienen die van de Canarische eilanden naar Marokko willen reizen, maar ook toeristen die in Marokko verblijven en de eilanden willen bezoeken, zo meldt Hollandsenieuwe.com.

Er zijn 2 reacties

  1. said
    17 juni 2006 om 07:45 uur.

    mooi ik ben blij voor die mensen

  2. Maro
    19 juni 2006 om 07:42 uur.

    nog meer afrikanen die een makelijke overtocht kunnen maken hahah maar ben ook blij voor die mensen hoor 🙂

Plaats je reactie