MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kabinet houdt vast aan inburgeringswet

18 juni 2006 | in Maatschappij | Reageer

Het kabinet blijft ‘in principe’ bij het huidige wetsvoorstel voor de inburgeringswet en is ervan overtuigd dat de nieuwe inburgeringswet kan doorgaan in de vorm zoals minister Rita Verdonk (Integratie) die heeft voorgesteld. Dat zei de bewindsvrouw vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. Het wetsvoorstel werd deze week gekraakt in de Tweede Kamer. Het zou juridisch onhoudbaar zijn, omdat Verdonk onderscheid maakt tussen verschillende groepen Nederlanders. Zij wil dat bepaalde groepen ‘oudkomers’ die al tot Nederlander zijn genaturaliseerd maar nog geen naturalisatietoets hebben afgelegd, alsnog de inburgeringstoets doen. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer gaf deze week echter aan dat zo’n nieuwe plicht waarschijnlijk discriminerend is voor Nederlanders die zijn genaturaliseerd. Het gaat bijvoorbeeld om oudkomers met een uitkering.

Plaats je reactie