MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Medisch paspoort voor Marokkaanse diabetici

20 juni 2006 | in Gezondheid, Maatschappij | Reageer

Wanneer Marokkaanse diabetici voor vakantie teruggaan naar hun land van herkomst, leidt dit regelmatig tot problemen met de diabetesregulatie. Om te voorkomen dat de diabetesregeleling van de patiënten tijdens hun vakantie verslechtert, bedacht het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis het Marokkaanse Medisch Paspoort, maar ook het Turkse voor de Turkse patiënten. In het medisch paspoort worden persoonlijke gegevens geschreven over de geschiedenis, actuele medische situatie en medicijngebruik. Zo kunnen de artsen in het land van herkomst meer rekening houden met de patiënten en ze beter behandelen.

Het Medisch Paspoort, de folder reisadviezede adressenlijst van de aangesloten artsen in Marokko en informatie over het Centraal Meldpunt zijn te verkrijgen via telefoonnummer 020-5125566 of via het e-mail adres diabetes-maroc@slz.nl.

Plaats je reactie