MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

TV-zendtijd voor moskeeën in Marokko

20 juni 2006 | in Geloof, Marokko | 3 Reacties

De Marokkaanse koning ZKH Mohammed VI wil de belangrijkste moskeeën van Marokko inschakelen voor tv-uitzendingen. Dat schrijft De Volkskrant vandaag. Er moet een nationaal netwerk komen waarbij vanuit tweeduizend moskeeën preken en religieuze programma’s worden uitgezonden die een gematigde vorm van de islam moeten bieden. De koning wil dat er zo ‘een juist begrip van de islam’ in de moskeeën wordt weergegeven schrijft de krant. Marokko wil de invloed bestrijden van illegale moskeeën, die een broedplaats zijn van radicale moslims. Met de tv-uitzendingen wil de regering, die de geestelijk leiders al benoemt, meer greep krijgen op wat er in moskeeën gebeurt.

Er zijn 3 reacties

 1. Saida
  20 juni 2006 om 07:24 uur.

  Je had een religieuze programma genaamd Rokn elmoefti.
  In een sketch noemde El Bazz het Rokn fifty fifty.

  Echt geweldig dat in een land dat zo hamert op vrijheid van meninsuiting gedachtenpolitie als iets positiefs brengt.

 2. yassin
  21 juni 2006 om 01:37 uur.

  er is geen matige of harde islam er is maar 1 woord van Allah S.W..T en dat is de waarheid wat zij zeggen met soften hard.dat is fout zij die liegen liegen tegen hun zelf en ze zullen gestraft worden die gods woorden verdraaien.

 3. hassanhasson
  22 juni 2006 om 09:38 uur.

  het was te verwachten van de perverse dictatuur die het westen wil plezieren !!

Plaats je reactie