MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gemeente wil moeders inschakelen

21 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 5 Reacties

Volgens de Utrechtse burgemeester Brouwer moeten vooral Marokkaanse moeders worden ingeschakeld, om te voorkomen dat de Marokkaanse jeugd afglijdt naar criminaliteit. Brouwer zei dit dinsdag in de raadscommissie veiligheid. Utrecht heeft een plan opgesteld dat voorziet in hulptrajecten, oudercoaches en de aanstelling van een coördinator. De VVD vindt dit plan te vrijblijvend, en wil dat met Marokkaanse ouders harde afspraken gemaakt worden om schooluitval te voorkomen. Daarbij zou ook de politie moeten toezien. Maar Brouwer vindt dat de politie geen kinderoppas is. “Die is er niet voor om Marokkaanse kinderen die ’s avonds laat nog buiten spelen naar huis te brengen. Opvoeding is de taak van de ouders en de school. Die moeders zijn vaak de baas in huis. Daar moeten we veel contacten mee zien te krijgen” zegt zij in het Algemeen Dagblad.

Er zijn 5 reacties

 1. Henk -Rotterdam
  21 juni 2006 om 02:54 uur.

  Wat zijn alle politieke partijen toch ineens belangstellend voor de Marokaanse gemeenschap in Nederland .Ze doen nu net of ze alle problemen pas gisteren hebben vernomen en dat we nu snel even voor de oplossing moeten kiezen die hun het beste uitkomt. Na de VVD van M.Rutte die zich opwierp als partij voor de Marokaanse buurtvader nu weer een BGM die zich in een commissie inzet voor de Marokaanse buurtmoeder. Goed hoor dat ze nu ineens wel aandacht hebben voor de feiten die ze jaren lang ontkent hebben en onder de tafel gestopt. Of zijn ze toch geschrokken van de winst van de PVDA in maart jl en bang voor het aantal zetels in 2007 in het parlement.Als ze geloofwaardig willen worden gaan ze eerst eens beginnen aan het aanpakken van alle vormen van discriminatie bij alle overheidsinstellingen en zorgen dat de diensten in elke gemeente een echte afspiegeling van de inwoners zijn.Want nu wordt het weer slap gelul tot na de verkiezingen en daarna kan iedereen weer barsten voor 4 jaar.

 2. Saida
  21 juni 2006 om 04:06 uur.

  Yep de scholen zitten echt te wachten op assertieve moeders die zich gaan bemoeien met het curricilum van hun kinderen en de motivatie van de leerkrachten.
  Nu kunnen de scholen alles afschuiven op nalatigheid van ouders en taalachterstand.
  Analfabete ouders zijn heel handig want de leraar heeft altijd gelijk.

 3. yassin
  21 juni 2006 om 08:18 uur.

  wat kunnen de moeders doen als het kind moeilijk te hanteren is en niet luister en nu willenze moeders bij betreken ga toch weg man ze komen met hun politiek spelletjes.laterzzz peace salam ailkoem

 4. hassanhasson
  21 juni 2006 om 11:59 uur.

  Ja maar natuurlijk! de politie is geen kinderoppas; de politie verbaliseert en criminaliseert met gemak de gekleurde burgers van dit land. ZE DOEN WAAR ZE GOED IN ZIJN!!!
  BGM en M.Rutte en z’n aanhangers bijt zelf je eikel af (als je die tenminste hebt) en bemoeit niet met ons opvoeding!!!

 5. Amsterdam west
  22 juni 2006 om 09:33 uur.

  Yassin, wat wil je nou precies zeggen! dat de ouders niet verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van hun kinderen?
  Is het niet zo dat Marokkaanse kinderen van zonsopgang tot zonsondergang op straat hangen! is het dan niet de taak van de ouders om daar structuur en orde in te brengen?
  En naarmate deze kinderen ouder worden, hoe meer ze uit verveling de buurt terroriseren. Buren lastig vallen, trappenhuizen vernielen (lichtknoppen, deuren, glas, postbussen enz…) en dit gaat zo maar door en de grenzen worden alsmaar verlegd. En dit is dan de beste voedingsbodem voor criminaliteit. Geen orde en geen respect voor niemand. Dat is erg zorgelijk. En deze zorg dient bij de eerst verantwoordelijke te liggen, namelijk de ouders.
  Het is al schandalig genoeg dat de ouders een afwachtende houding hebben moeten nemen, tot ze van de politiek begeleiding moeten krijgen hoe ze hun kinderen moeten opvoeden. En laten we het probleem niet schuiven onder het matje van, onze ouders zijn analfabeet, ze kennen de Nederlandse samenleving niet en ga zo maar door.
  Onze ouders hebben duizenden km afgereisd om naar Nederland te komen. Deze stap neem je pas als je een goed werkende hersens hebt. Onze ouders weten aan de andere kant wel de juiste plek te vinden naar de UWV of de sociale dienst om uitkeringen aan te vragen. Of de SVB voor de kinderbijslag. Of de weg om beroep te doen op de bijzonder bijstand om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Maar zodra het op hun verantwoordelijkheden aan komt, dan zijn zij ineens analfabeet en weten zij niets van deze samenleving af. Hou toch op…

Plaats je reactie