MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Etnisch stemmen allochtonen valt mee

22 juni 2006 | in Maatschappij, Politiek | 3 Reacties

Vandaag is er weer een vooroordeel gesneuveld: allochtonen stemmen minder ’etnisch’ dan gedacht werd. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam. De onderzoekers hebben de opkomst en het stemgedrag in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Arnhem onder de loep genomen. Uit de resultaten, die onderzoeker Jean Tillie donderdag presenteerde, blijkt dat ‘slechts’ 38 procent van de Turken op een Turk gestemd heeft, 36 procent van de Marokkanen op een Marokkaan, 19 procent van de Surinamers op een Surinamer en slechts 2 procent van de Antillianen op een Antilliaan. Allochtonen hebben dus minder massaal op een kandidaat uit hun eigen etnische groep gestemd dan werd aangenomen.

Er zijn 3 reacties

 1. abdel
  23 juni 2006 om 11:22 uur.

  Hmmmm een simpel rekensommetje leert dan dat de autochtoon wel etnisch stemt. In verhouding stemt nog geen 3% van de autochtonen op een allochtoon. Dus m.a.w. 97% van de autochtoon stemt etnisch hmmmm…..integreren yek!

 2. Amsterdam west
  23 juni 2006 om 01:11 uur.

  Heb je Aboutaleb en Ayaan wel in je onderzoekje meegenomen:))

 3. Toth
  24 juni 2006 om 11:57 uur.

  Niet stemmen lijkt me de minst etnische oplossing voor dit enorm groot probleem. (Behalve dan als inboorling.)

Plaats je reactie