MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aanpak Marokkaanse probleemjongeren

23 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 4 Reacties

Het kabinet heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de achterstandspositie van sommige Marokkaanse jongeren in Nederland te verbeteren. De ministers Remkes, Verdonk, Pechtold en Donner hebben dit in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Aanleiding was een aantal incidenten in stadswijken waarbij jeugd van Marokkaanse afkomst betrokken was. Volgens het kabinet zorgt een te grote groep Marokkaanse probleemjongeren voor overlast en gaat het om een hardnekkig probleem waar het imago van de hele Marokkaanse gemeenschap in Nederland onder lijdt. Zij wil met de maatregelen voorkomen dat dit doorwerkt in het toekomstperspectief van de hele Marokkaanse gemeenschap. Ook wil het kabinet tegengaan dat er bij Marokkaanse jongeren een gevoel ontstaat dat ze er niet bij horen en zich afkeren van de maatschappij.

Het pakket bestaat uit diverse maatregelen op het gebied van discriminatie, versterking van het zelfvertrouwen, gezin, school, werk, wijken, woonsituatie, veiligheid en overlast. Het kabinet stimuleert initiatieven vanuit de Marokkaanse gemeenschap, ondersteunt dat met nieuwe maatregelen en roept op tot een brede maatschappelijke inzet. Discriminatie van en door Marokkaanse jongeren wordt bestreden. Het kabinet stelt daarom geld beschikbaar voor uitbreiding van het netwerk van Anti-Discriminatiebureaus zodat discriminatie beter kan worden bestreden.

Wat het kabinet gaat doen tegen de overlast van andere groepen jongeren, zoals Antilianen, Surinamers, rechts-extremisten, polen etc.., heeft zij niet bekend gemaakt. 🙂

Er zijn 4 reacties

 1. Inayat
  23 juni 2006 om 05:35 uur.

  Mischien kan het kabinet ook wat doen aan die 10% racistische probleem-Hollanders of die blanke voetbalhooligans die wekelijks voor allerlei problemen zorgen.

 2. Henk -Rotterdam
  23 juni 2006 om 06:40 uur.

  Ze spreken niet over de jongeren met een andere culturele achtergrond en alleen weer over jongeren met een Marokaanse achtergrond
  Watnneer gaat men de fouten is bij zich zelf zoeken,na jaren van ontkenning van feiten en gegevens wil men de zaak nu even snel omdraaien,men denkt een pleister te plakken en dan gaat het wel over, Waar is die structuele oplossing die uitzicht biedt op een normale toekomst waarin ze geaccepteerd zijn/worden.
  Waarin ze de vrijheid hebben de bruid te kiezen die ze zelf willen.waarin het recht van remigratie met behoud van verworven rechten een plaats krijgt. Als men de ouderen die hebben geholpen met het opbouwen van dit land met respect gaat behandelen van overheidswege zal dat een positieve invloed hebben op de gehele gemeenschap.je kan hen niet blijven zien en behandelen als de toenmalige gastarbeiders.

 3. Saida
  23 juni 2006 om 07:06 uur.

  Dit roepen ze om de zoveel tijd om het ‘imago’ intact te houden.
  Kon je natuurlijk verwachten nadat is gebleken dat Nederlanders openlijk racistisch zijn. Dan ga je natuurlijk weer het ‘imago’ van Marokkanen opkrikken dan blijven de racisten buiten schot.

 4. samir
  23 juni 2006 om 08:45 uur.

  precies of de nederlanders doetjes zijn,hier in belgische limburg zijn ze de hollanders ook beu ,vroeger had je deftige nl die hier kwamen,nu woont hier van alle uitschot.

Plaats je reactie