MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tweedeling Amsterdamse Marokkanen

24 juni 2006 | in Maatschappij | 4 Reacties

Een tweedeling dreigt binnen de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam. De ene groep blijft hangen in een achterstandssituatie, met een laag inkomen en hoge werkloosheid. Een andere groep maakt zich daarvan los en sluit zich aan bij de Nederlandse cultuur en leert door. Dat is de belangrijkste conclusie van het rapport De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam, dat gemaakt is door de gemeentelijke Onderzoek en Statistiek (O+S). Job Cohen wil van diverse beleidsafdelingen op het stadhuis weten wat te doen met de bevindingen in dit rapport zodat hij aan het begin van volgende maand beslissingen kan nemen. De adjunct-directeur en hoofd onderzoek van O+S, Jeroen Slot, heeft juist aangedrongen op vervolgonderzoek. Daaruit zou dan moeten blijken hoe groot de groep Marokkanen is die achterblijft en hoe groot de groep ‘succesvolle’ Marokkanen is, aldus Het Parool.

Er zijn 4 reacties

 1. Saida
  25 juni 2006 om 10:53 uur.

  Dus er komt geld vrij voor om de problemen op te lossen voor Marokkanen.
  Ze weten niet hoe dat moet. Daarom doen ze allemaal onderzoeken. En dan is het geld op en verandert er niks. En na een tijdje klagen ze weer over Marokkanen dat ze zoveel geld kosten. Nou weer geld van de regering. Weer onderzoeken en weer geld op. Weer zeuren enz enz

  En die onderzoeken zijn ook allemaal zo orgineel.
  Ik bedoel voor wie komt het nou als een verrassing dat er Marokkanen zijn die doorleren en werken?

 2. Henk -Rotterdam
  25 juni 2006 om 01:58 uur.

  Saida jij heb het goed door en het is misschien een verrassing voor Jobje Dialoog met zijn bureautjes zonder resultaat en geldverslinderij.Maar er komen verkiezingen en dan is het woord ook aan hen die jaren lang zijn achtergesteld.Eens kijken hoe hard ze gaan lopen als ze dat zelf in de gaten gaan krijgen. Zal wel even duren in dit kabinet van leugen en bedrog.

 3. samadie
  25 juni 2006 om 09:50 uur.

  als je als marokaan vertel dat je nogs tudeert schriken de mensen, en door deze onderzoeken wouden kijken of het klopt. de nerderlandse wit samenleving, gaat er van uit dat je werkloos bent of crimneel bent en anders wil in een fabriek werkt. jammer genoeg zijn er sommige onder osn die zich graag aan beeld gedragen.

 4. Amsterdam west
  26 juni 2006 om 05:38 uur.

  Samadie, ik adviseer je, om je berichten eerst te lezen voor je ze verstuurt. Maak ook gebruik van de spellingscontrole in Word. Dat helpt de lezer om jouw reacties serieus te nemen.

Plaats je reactie