MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aanvalsplan op schooluitval jeugd

27 juni 2006 | in Carriere, Maatschappij | Reageer

Om te voorkomen dat de Rotterdams-Marokkaanse jeugd verder buiten spel komt te staan dan nu het geval is, willen de Samenwerkende Marokkaanse Organisaties Rotterdam (SMOR) dat er een ’aanvalsplan’ komt tegen schooluitval. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Het SMOR, waarbij dertig Marokkaanse organisaties en moskeeën zijn aangesloten, wil een oplossing voor de grote groep jongeren die ’niet naar school gaan, geen baan hebben, geen uitkering krijgen en niet verzekerd zijn’. Het zijn volgens het SMOR ’tikkende tijdbommen’, vatbaar voor radicalisering.

Plaats je reactie