MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aziz Bekkaoui ontwerpt gewaad kardinaal

28 juni 2006 | in Geloof | 4 Reacties

De Marokkaans-Nederlandse mode-ontwerper Aziz Bekkaoui ontwerpt een nieuw religieus gewaad voor aartsbisschop Simonis. De Utrechtse kardinaal ‘heeft zich inmiddels de maat laten nemen’, meldt het Algemeen Dagblad. In augustus zal het kledingstuk klaar zijn. Het zal voor het eerst sinds ongeveer vijftig jaar zijn dat er vernieuwing optreedt in de kleding van de voorgangers van de katholieke kerk in Nederland. Volgens de krant zal het gewaad voor kardinaal Simonis passend zijn bij de kardinaal; geen gekke uitspattingen, maar wel vernieuwend.

Er zijn 4 reacties

 1. Henk -Rotterdam
  28 juni 2006 om 12:13 uur.

  Kan hij geen Burka voor hem ontwerepen want in de Katholieke kerk is de Bisschop al jaren horende doof en ziende blinde voor de maatschappleijke problemen om hem heen. Ik begrijp echter de ophef niet in alle media dat een Nederlandse Marokaan een ontwerp maakt voor de Bisschop.
  Als Hans Koning het had gedaan staat er toch ook niet de Nederlandse Modeontwerper.
  Wanneer leren ze het nu eindelijk is een keer dat ze hiermede de bekende Islamhaters weer voer geven die ook weer reageren in de media en ja hoor het vuurtje smeult weer.

 2. Mike
  30 juni 2006 om 01:26 uur.

  Bisschops dragen geen burka (waarom schrijf je dat trouwens met hoofdletter??).

  En de imam is wel horende en ziende voor de problemen in de maatschappij???

  Jij bent of een pseudo moslim die ome henk heet of je bent een rasechte (salon) socialist. Rare kijk op de wereld heb jij.

 3. Henk -Rotterdam
  30 juni 2006 om 06:33 uur.

  Mike ,dat de Katholieken geen burka dragen is mij erg goed bekend maar mijn woord tegen deze komt uit mijn eigen ervaring met de kerk uit mijn jeugd jaren en die kijk is niet verandert. Ik bedoelde het ook symbolisch als de kijk die deze geestelijke hebben op de wereld en de maatschappij.
  Ik heb geen enkele ervaring over de zienswijze en de houding van Imans tegen over de maatschappij behalve van wat er in de media verschijnt en dat is te eenzijdig om daar een mening over te hebben.Ik ben ook geen pseudo moslim en ook geen salon socialist zoals je beweerd of verondersteld en mijn kijk op de wereld en de maatschappij is ontstaan door levenservaring en ondervinding van vele zaken waarin de mensen centtraal staan en niet behandeld dienen te worden als grof vuil of wegwerpartiklen zoals velen malen daags gebeurdt

 4. Maghreb Magazine » Marokkaanse modevormgever start festival
  01 augustus 2006 om 11:12 uur.

  […] Dit weekend vindt in Utrecht de opening plaats van ‘de 7e hemel’. Het startschot van dit grote Utrechtse zomerfestival wordt gegeven door de Hemelse Parade, een spectaculaire performance onder auspiciën van de Marokkaanse modevormgever Aziz en Kardinaal Simonis. […]

Plaats je reactie