MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Toekomst Marokkaanse gemeenschap

03 juli 2006 | in Maatschappij | 6 Reacties

Op donderdag 6 juli vindt er een bijeenkomst plaats over de positie en de toekomst van de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en zal plaats vinden bij jongerencentrum Argan op de Overtoom 141 in Amsterdam. Diverse (Marokkaanse) politici en actieve Marokkaanse burgers zullen gevraagd worden aan de bijeenkomst deel te nemen. Daarnaast zullen de onderzoekers van O+S en IMES gevraagd worden een toelichting te geven.

Aanleiding voor de conferentie is het rapport ‘De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam’ dat het Amsterdamse onderzoeksbureau O+S in opdracht van de gemeente Amsterdam heeft geschreven.

Centrale vragen tijdens de bijeenkomst zullen zijn:
· Wat moet er gebeuren om de toekomstperspectieven van de Amsterdamse Marokkanen te verbeteren
· en wat zijn daarbij de verantwoordelijkheden van de politiek en van Marokkaanse burgers en hun organisaties?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door onder andere: Emcemo, Stichting KJC, Cultureel Jongeren, Stichting het Spiegelbeeld, Argan, MVVN, Aknarij in samenwerking met Genoeg is Genoeg en de stichting wijkopbouworgaan Spaarndammerbuurt.

Er zijn 6 reacties

 1. hassanhasson
  03 juli 2006 om 10:00 uur.

  Ik word er gigantische moe van dat soort pathalogische bijeenkomsten. bahbahbahbah

 2. Nihad
  03 juli 2006 om 10:03 uur.

  Het is toch wat met die Mokummers. 😉

 3. Amsterdam west
  04 juli 2006 om 03:56 uur.

  Het is beter dan in een coffeeshop te zitten en maar te kankeren over alles en iedereen.

  Het lange termijn visie ontbreekt gewoon bij de Marokkanen. Ik steun dit soort activiteiten, al weet ik dat het niet snel dingen oplost. Maar het is belangrijk om na te blijven denken over de toekomst ipv over ons te laten nadenken.

 4. Henk -Rotterdam
  04 juli 2006 om 06:14 uur.

  Het grootste probleem is de communicatie.want het is inderdaad veelal van
  “wij praten over u,wij praten namens u,wij praten voor u,maar we praten niet MET u.
  In de straat en op de werkvloer daar gebeurdt het en daar moet het worden besproken en opgelost

 5. hassanhasson
  04 juli 2006 om 09:59 uur.

  Ik steun dit soort activiteiten, al weet ik dat het niet snel dingen oplost.Het lange tunnel visie!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Henk -Rotterdam
  05 juli 2006 om 04:18 uur.

  hassanhasson,
  het is geen kwestie van deze activiteiten niet steunen maar er zijn nu al zoveel rapporten geschreven en ze hebben in totaal maar weinig opgeleverd. Het aantal rapporten en nota’s en aanbevelingen zijn niet meer te overzien en het resultaat is bijna nihil.
  Men zal nu toch eens echt achter dat bureau vandaan moeten komen de kantoren moeten gaan verlaten en gaan luisteren en praten daar waar de zaken benodigd zijn.dus gewoon in de straat en bij de mensen thuis.dan kunnen we ook de zaken beter helpen oplossen,maar weer een onderzoeksgroep en weer een rapport en weer geen oplossing. Ik weet uit mijn eigen ervaring en de begeleidng dat het anders kan maar we moeten wel praktijk gericht gaan werken en stoppen met slap lullen ,te weinig beeldvorming en zeker geen goede visie hebben.Ik zou wiilen dat het geld wat er is besteed in Nederland aan al deze onderzoeken (en die zijn echt niet goedkoop) werdt besteed aan het oplossen van de problemen en inzetten voor werk en scholing dan kwamen we een stuk verder dan nu. En als er nu geld beschikbaar gesteld wordt verdwijnt er te veel aan rond het project hangende zaken waardoor er weer te weing overblijft voor de werkelijke zaak

Plaats je reactie