MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uitreiking inburgeringsdiploma’s TPG Post

05 juli 2006 | in Carriere, Maatschappij | Reageer

Gisteravond ontvingen de eerste vijftien oudkomers aan het project ‘Taal op de Werkvloer’ hun certificaat uit handen van wethouder Aboutaleb. De oudkomers zijn in december 2005 met het inburgeringstraject gestart. De Gemeente Amsterdam en TPG Post zijn de initiatiefnemers van deze inburgeringcursus voor allochtone werknemers van TPG Post. Het inburgeringstraject wordt verzorgd door taaldocenten van het ITTA.

Mohamed el Achkar, Change Manager Diversity bij TPG Post: ‘in het project Taal op de Werkvloer krijgen werknemers van ons Nederlandse taallessen, vaktaal en praktijklessen aangeboden. Ik ben erg trotst op de eerste 15 cursisten die vandaag hun certificaat in ontvangst hebben genomen.’

Het traject beslaat 300 uur en aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een erkend oudkomers certificaat. El Achkar: ‘het bijzondere aan dit traject is dat alle cursisten een eigen taalmaatje hebben, die elke week helpt met praktijkopdrachten. De taalmaatjes zijn autochtone collega’s van de cursisten. Hierdoor wordt het taalonderwijs op maat gesneden én werkt de inburgering tweezijdig.’

Plaats je reactie