MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Magazine voor Arabische vrouw

06 juli 2006 | in Tijdschriften | 1 Reactie

ElleHet westerse vrouwenmagazine Elle verschijnt ook in de Arabische wereld. Deze Frans/Arabische versie is te verkrijgen in veel Arabische landen waaronder Marokko. Het is de eerste ‘upscale international trademark’ magazine dat in deze regio verschijnt, zo meldt molblog.nl. Elle zal zich richten op de ontwikkelde vrouw in het Midden-Oosten en die succesvol is op cultureel, sociaal en artistiek gebied. De mode van de geportretteerde vrouwen zal trendy zijn en niet ordinair en de vrouwen zullen niet als seksobject worden neergezet.

Het doel van deze Elle is volgens de makers:”om niet alleen een Elle in de Arabische taal te maken, maar ook om een nieuw gezicht in de mediawereld te introduceren: die van de vrouw in het Midden-Oosten. (…)”. De artikelen zullen gaan over sociologie, psychologie, seks en recht. Taboes zullen er niet zijn, wel zal de stijl demagogisch noch provocerend zijn.

Er is 1 reactie

 1. Harry Bahnen
  10 juli 2006 om 04:36 uur.

  Wat is de inbreng van de Arabische Moslimvrouwen in deze magazine?
  En hoe zal dat dan gebeuren? Wordt het een westerse benadering van de Arabische wereld en vrouwen, of mogen de Arabische Moslimvrouwen zelf het tijdschrift beheren, uitbrengen en regelen?
  Wat vinden de Arabische Moslimvrouwen zelf van zo’n magazine?
  (Een nieuwe manier van westers kolonialistische inbreng?)

Plaats je reactie