MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezondheid ouderen zorgwekkend

07 juli 2006 | in Gezondheid, Maatschappij | Reageer

CMGSlechte gezondheid, zeer laag inkomen en sociaal isolement: het is ernstig gesteld met de leefsituatie van oudere migranten. Gaby Jacobs presenteert een onderzoek naar de beleving van gezondheid door ouderen van Marokkaanse herkomst. Annemiek Richters schetst een beeld van de menopauzeklachten van migrantenvrouwen. Deze en meer onderwerpen zijn te lezen in de nieuwste uitgave van Cultuur Migratie Gezondheid (CMG) met daarin extra aandacht voor oudere migranten.

In het artikel van Jacobs staan de verhalen centraal van ouderen over gezond leven. Hun verhalen zijn verzameld in het kader van het onderzoekproject ‘Zin in Gezond Leven’. Dat onderzoek werd in de periode 2002-2004 uitgevoerd aan de Universiteit voor Humanistiek in samenwerking met de ggd Rotterdam en TransAct. Drie hoofdvragen komen aan bod: Wat betekent gezond leven voor oudere Marokkaanse immigranten? Wat draagt bij aan of ondermijnt gezond leven voor hen? Wat doen zij om gezond leven te bevorderen of mogelijke bedreigingen ervan het hoofd te bieden?

Plaats je reactie