MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veel Marokkaanse zwerfjongeren in A’dam

12 juli 2006 | in Maatschappij | 11 Reacties

ZwerfjongerenAmsterdam kent ruim vierhonderd zwerfjongeren in de leeftijd tussen de 18 en 23 jaar. Binnen deze groep is er een oververtegenwoordiging van Surinaamse meisjes en Marokkaanse jongens. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen inventarisatie van dak- en thuislozen door de gemeente Amsterdam.

De teller zou op maximaal 556 dak- en thuisloze jongeren kunnen staan omdat niet van iedereen de woonsituatie bekend is schrijft De Telegraaf. De meeste zwerfjongeren zijn meisjes, waaronder een groot aantal jonge moeders. Zij wonen in opvangtehuizen voor tienermeiden en jonge moeders of belanden in de nachtopvang voor zwerfjongeren en in de crisisopvang.

Er zijn 11 reacties

 1. Amsterdam west
  12 juli 2006 om 09:13 uur.

  Dit is erg triest om te lezen. We zouden mt zn allen onze maatschappelijke betrokkenheid moeten vergroten. Als iemand iets weet wat er gedaan kan worden, dan stel ik me daarvoor bij deze beschikbaar.

 2. nam
  12 juli 2006 om 10:38 uur.

  Waar zijn de ouders van deze jongeren !!
  kennelijk gaat deze ouders kinderen kweken makkelijk af dan ze opvoeden.
  Moeder in de park,vader in het café de uitkering aan het vergokken.
  Wel de arrogantie dat ze goed zorgen voor hun kinderen
  wat een hypocrieten……
  Het is om je schamen….. achterlijk ouders, neem in Godsnaam een pil
  De uitvinding van de eeuw

 3. Henk -Rotterdam
  12 juli 2006 om 02:08 uur.

  Wederom een walgelijke reactie die nergens opslaat en ver van de waarheid is, weet je wel wat de redenen zijn dat jongeren gaan zwerven,denk je dat ze dat allemaal vrijwillig doen. De opmerkingen over de ouders slaan helemaal nergens op en zijn gewoon laag bij de grondse stoten onder de gordel,met de opmerkingen over de pil stel je je zelf gelijk aan de opvattingen van M.vd. Anker ( Leefbaar Rotterdam fractie)m.b.t. gedwongen abortus. Er zijn gewoon met spoed opvanghuizen nodig om deze jongeren te begeleiden en terug te keren in het reguliere leven van houvast en toekomst. Dat is nodig en geen onnodig kwetsen van mensen die al genoeg doormaken.

 4. tom
  12 juli 2006 om 02:33 uur.

  wat zijn dan de reden dat deze jongens rond zwerven.

 5. Amsterdammer
  12 juli 2006 om 02:59 uur.

  Zwerfjongeren zijn naar mijn mening, jongeren die van de samenleving afgleiden. verschillende redenen kunnen daarvan de oorzaak zijn. slechte contact met je ouders, geen diploma en toekomstperspectief zijn redenen om je van alles en iedereen af te zonderen, met als gevolg een zwerfbestaan.

 6. Henk -Rotterdam
  12 juli 2006 om 04:56 uur.

  Redenen zijn o.m. het zich niet kunnen ontplooien binnen het gezin door verschillende oorzaken o.a te kleine behuizing met familie,financiele problemen thuis,niet kunnen meekomen op school,geen toekomst vooruitzichten en ga zo maar door.het zijn de omstandigheden die een kind tot dit leven laten afzinken en dan roept iedereen weer hoe het had gemoeten,maar waar is de helpende hand,dit probleem speelt in heel Nederland en niet alleen in Amsterdam.We schrijven weer een nota en deze gaat weer op de grote hoop. Er moet iets gebeuren dat is het belangrijkste,

 7. jasper
  12 juli 2006 om 05:29 uur.

  Henk denkt net als vele oude PvdA-ers, dat sociale omstandigheden er voor zorgen dat vele Marokkanen afglijden.
  Er moet iets gebeuren, dat is zeker. maar of het alleen maar meer geld pompen in, en begrip hebben voor, een oplossing is voor de problemen wijs ik, i.t.t. de emotioneel zeer begane, maar weinig doordenkende “Henk, Rotterdam”af.
  Stel mensen om te beginnen verantwoordelijk voor hun eigen daden. Ga niet vol begrip met een zak subsidiegeld achter de rug begrijpend doen. Neem mensen serieus door ze te confronteren met hun eigen gedrag en de gevolgen.
  Henk is een lieve man met het hart op de goede plaats. Maar voor “apenliefde”is geen plaats meer. We hebben helderheid
  en daadkracht nodig!

 8. Henk -Rotterdam
  12 juli 2006 om 06:27 uur.

  Jasper.om te beginnen heb ik geen band mat de PVDA en vindt je opmerkingen nogal beneden niveau,Ik geloof niet dat ik nergens heb gesproken over zakken geld of dat ik de verantwoordelijkheid heb afgeschoven naar de overheid.Als je denkt dat mensen niet afglijden door sociale omstandigheden denk ik dat je wel een klein stukje van de maatschappij hebt gemist.Ik spreek ook niet over “apenliefde” of wat dat ook moge voorstellen maar zeg dat er genoeg is geluld door de politiek en dat het tijd wordt voor actie en dat is toch wel even iets anders als dat jij me nu probeert neer te zetten.

 9. jasper
  12 juli 2006 om 07:28 uur.

  Henk: Goed lezen is belangrijk. Mensen glijden niet alleen af door sociale omstandigheden. Natuurlijk niet! (Voorbeelden? You name it).
  Het moet maar eens afgelopen zijn met het zinloos rondstrooien van belastinggeld dat door ons allemaal moet worden opgehoest.
  Ik vind dat jij nog steeds teveel in de rol zit van “de knuffelaar”.
  Als iedereen nou maar net zo ruimdenkend was als jij, dan zouden de problemen allang zijn opgelost. Je postings hier zijn allemaal van hetzelfde “zieligheidskaliber”.
  Wat jij doet is ach en wee en schande roepen, als een kip zonder kop.
  Neem mensen serieus! Stel ze verantwoordelijk voor (de gevolgen van) hun eigen daden! Maak mensen niet tot voorwerp van jouw zorg/knuffel-behoefte. Helaas schijn je ook nog te denken dat dàt jou tot een beter soort mens maakt.
  En ik weet zeker dat je hier de Marokkaanse gemeenschap in Nederland niet mee dient, hoewel je niets anders zou willen.
  (Misschien denken ze er wel heel anders over!)
  Steek je licht eens op!

 10. Henk-Rotterdam
  12 juli 2006 om 08:07 uur.

  Jasper.meer hoefde ik niet te horen ik weet nu hoe je over de gemeenschap denkt en dat zegt genoeg.

 11. koen
  12 juli 2006 om 11:52 uur.

  Nah, een iets minder vrijblijvend socialistisch beleid in combinatie met echt gemeende – dus niet socialistische of op verkiezingen gerichte – menselijkheid en een stok achter de deur zouden wel helpen. Het probleem is meer dat die jongeren zichzelf vaak hoger inschatten dan hun polsstok reikt. Je kunt wel een Jaguar willen kopen, maar als je een onderwijzer wordt gaat dat dus niet lukken. En in het geval van deze jongeren is een hele kleine Fiat al een hele uitgave. Wordt er nog iemand wakker hier of wat?

Plaats je reactie