MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongeren gaan ‘uitburgeren’ in Marokko

15 juli 2006 | in Marokko, Media | Reageer

TheeTwee Nederlandse auteurs van het online jongerenmagazine Spunk.nl gaan samen met een filmmaker naar Marokko om de vooroordelen over allochtonen in de praktijk te toetsen. De twee gaan behalve naar Marokko ook naar Suriname en Ghana, omdat uit deze landen veel Nederlandse allochtonen komen.

Onder de naam ‘uitburgeren’ maken zij vanaf vandaag iedere dag een nieuw filmpje voor het magazine. Ook maken zij dagelijks een column voor het Parool. Met het uitburgeren willen ze op een omgekeerde manier inburgeren. In Marokko zullen ze daarom werkervaring opdoen in een Marokkaans theehuis.

Het project Uitburgeren is een idee en een productie van Bibeck/Spunk.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door door het NCDO, de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling.

Plaats je reactie