MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Abdelkader Benali blogt vanuit Beiroet

16 juli 2006 | in Literatuur, Media | 2 Reacties

Abdelkader Benali De Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali zit momenteel enkele maanden in Beiroet. Vrijdag maakte hij, tegen wil en dank, zijn debuut als oorlogsverslaggever op de televisie in een gesprek met NOVA. Benali, die in Beiroet is om Arabisch te leren en aan een boek te werken, probeert op een weblog van het weekblad Vrij Nederland over de situatie aldaar te bloggen.

Het schrijven vanuit Beiroet verloopt niet altijd even makkelijk. Zaterdag kon hij zijn stuk niet kwijt als gevolg van toenemende chaos en paniek in de stad door de aanhoudende luchtaanvallen van Israel. “Het komt later, want het is hier weer zwaar, zwaar kut. Excuses” is één van z’n eerste terugkoppelingen vanuit de belegerde stad. Zijn weblog is hier te lezen.

Abdelkader Benali (1975) is geboren in Ighazzazen, Marokko. Op vierjarige leeftijd komt hij naar Rotterdam in Nederland. Hij woont nu in Amsterdam. Hij schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland.

Er zijn 2 reacties

 1. Toth
  17 juli 2006 om 11:10 uur.

  Na lezing van de blog kan ik zeggen dat ik nog niet zulke oninteressante niet-informatieve, zelf-gecentreerde flauwekul heb gelezen. Als je niks wilt weten over Libanon en de Israelische agressie (het begin van de oorlog tegen Iran via Syrie), maar alles over Abdelkader Benali’s tandenborstel, de regurgitatie van de officiele Israelische propaganda, de constante suggestie alsof Hezbollah niet Libanees zou zijn en niet het gevolg is van de Israelische bezetting in 1982 en een zelfbedachte personage gebaseerd op Gush Shalom oprichter Uri Avnery, dan is het aanbevelenswaardig.

  Anders kun je beter op zoek gaan naar Libanese bloggers.
  Om mijn part http://lebanesebloggers.blogspot.com/
  http://lebanonheartblogs.blogspot.com/

 2. Maghreb Magazine » 2006 » juli » 18
  17 juli 2006 om 10:36 uur.

  […] Abdelkader Benali blogt vanuit Beiroet [ 1 reacties] […]

Plaats je reactie