MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Abdelkader Benali blijft in Beiroet

18 juli 2006 | in Literatuur, Media | 5 Reacties

Abdelkader Benali De Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali blijft in Beiroet. Dat heeft hij gisteren op zijn weblog voor het weekblad Vrij Nederland laten weten. Als reden geeft hij op dat hij als intellectueel een taak heeft verslag te blijven doen van de verwoestingen in Libanon.

Benali vertrok onlangs naar Beiroet om Arabisch te leren en aan een boek te werken. Vorige week werd hij tegen wil en dank oorlogsverslaggever, toen hij op de televisie in een gesprek was met NOVA. Hij verslaat op zijn weblog de situatie in Beiroet als gevolg van de oorlog die tot 17 juli al aan 163 Libanese burgers het leven heeft gekost en aan 12 Israeliërs.

Op zijn weblog zegt Benali hierover: “Meer doden, meer infrastructuur geraakt en het groeiende besef dat Israël bezig is met een niets en niemand ontziende vergeldingscampagne die elke logica mist. Tot nu toe zijn alleen Libanezen geraakt en nog niemand van het Hezbollah-kader. Dit is shock and awe”.

Er zijn 5 reacties

 1. Toth
  18 juli 2006 om 12:47 uur.

  Anti-hezbollah propaganda volgens de Israelische versie in een zwaar teleurstellende proza vorm.

  Veel zweveriken en geitewollensokken in de vrijwel uitsluitend juichende commentaarsectie. Volslagen nonsens, dat misschien minder kwalijk was geweest indien het niet over de lijken van onschuldige Libanezen zou zijn.

  Die Abdelkader Benali mag zich diep, diep schamen voor deze wanvertoning.

 2. Nour
  18 juli 2006 om 02:37 uur.

  Anti-hezbollah propaganda viert al een tijdje hoogtij in Libanon.
  En ik moet zeggen dat ik het niet betreur.

 3. Toth
  18 juli 2006 om 03:23 uur.

  Dan is er slecht nieuws voor jou.

 4. Toth
  20 juli 2006 om 12:34 uur.

  Het lijkt erop dat de realiteit hem nu ook bij de kladden heeft, de inhoud wordt anders, Ik trek mijn woorden hierbij in.

 5. andy
  12 augustus 2006 om 06:44 uur.

  Toth
  jy bent ook zo’n iemand die de waarheid niet onder de ogen durft te zien of wil zien. wat jy moet doen is niet je woorden in terekken , maar een ticket boeken naar libanon. k hep et ook gedaan en geloof me als er bent zul je je meer thuis gaan voelen bij de hezbolah strijders dan bij je naaste familie .

  wel doen he

Plaats je reactie