MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rode Kruis helpt slachtoffers Midden-Oosten

24 juli 2006 | in Gezondheid | Reageer

Slachtoffers Midden-OostenHet Nederlandse Rode Kruis opent giro 7447 voor hulp aan de slachtoffers van het conflict in het Midden-Oosten. Hulp is hard nodig. “De eerste prioriteit is dat zieken en gewonden geëvacueerd kunnen worden en dat de medische teams toegang krijgen tot de slachtoffers”, aldus een woordvoerder van het Libanese Rode Kruis. “We hebben de Israëlische autoriteiten er aan herinnerd dat zij in het licht van het humanitair oorlogsrecht medisch personeel moeten beschermen. We verwachten nu dan ook een betere toegang tot de slachtoffers.”

Er zijn in Libanon met spoed ambulances nodig om gewonden te evacueren. Voedsel, dekens, hygiënekits en keukensets zijn onderweg naar het rampgebied alsmede medicijnen en medisch materiaal. In Syrië bieden het Rode Kruis en de Rode Halve Maan hulp aan vluchtelingen met water, voedsel en eerste hulp. Aan Israëlische zijde biedt Magen David Adom, zusterorganisatie van het Rode Kruis, de nodige hulp.

De eerste noodhulpgoederen zijn deze week aangekomen in Libanon. Het Libanese Rode Kruis, met 2400 vrijwilligers, 42 ambulancepunten en 50 klinieken, helpen de slachtoffers sinds de eerste bombardementen. De hulpverleners staan voor een moeilijke taak omdat de infrastructuur in Libanon verwoest is.

In Libanon zijn naar schatting honderdduizenden mensen op de vlucht en honderden mensen gedood vanwege de gevechten. Het gaat voornamelijk om burgers. Ook aan Israëlische zijde vallen burgerslachtoffers. 12 burgers zijn inmiddels overleden en velen gewond.

Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen
Een week na het gewapende conflict maakt het Rode Kruis zich ernstige zorgen over de impact die de gevechten hebben op de burgerbevolking. Het Rode Kruis dringt bij de strijdende partijen aan op de naleving van het oorlogsrecht. Het Rode Kruis is grondlegger en bewaker van het humanitair oorlogsrecht.

Lees ook: conflict in het midden oosten in het licht van het humanitair oorlogsrecht

Plaats je reactie