MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Touringcars rijden te lang onafgebroken

02 augustus 2006 | in Maatschappij | Reageer

touringcarHet is al langer bekend dat touringcarbedrijven zich niet altijd aan de wet houden. Vandaar dat er bijna elk jaar weer verschillende controles worden uitgevoerd. Zondag en maandag werden bij de Belgische grens 17 van de 98 gecontroleerde touringcars bekeurd. Vier bussen mochten niet verder rijden omdat er regels werden overtreden. Het bleek dat de chauffeurs vooral in de fout gingen met de rij- en rusttijden.

Eén van de bekeurde chauffeurs reed wel heel lang achter elkaar. De chauffeur zat 31 uur onafgebroken achter het stuur op een reis vanuit Marokko. De busmaatschappij kreeg een boete van 4620 euro en het voertuig werd van de weg gehaald, zo meldt het NRC Handelsblad. “Een vrij bijzonder geval”, zegt de woordvoerder van de inspectie. “Helaas gaan busondernemingen nog regelmatig in de fout. Dit soort incidenten toont de noodzaak aan van onze controles.” Bestuurders van bussen mogen volgens de wet maximaal acht uur aaneengesloten rijden. Daarna zijn ze verplicht om minimaal acht uur uit te rusten buiten de bus.

Plaats je reactie