MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mantelzorgcursus voor Marokkanen

04 augustus 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

mantelzorgBinnenkort kunnen mensen van de Marokkaanse gemeenschap in zes bijeenkomsten te weten komen wat mantelzorg is en hoe dat werkt. Mantelzorgers zijn mensen die thuis de zorg op zich nemen van ouderen of langdurig zieken. In Marokkaanse families is het bijna altijd de familie die de zorg op zich neemt. Maar die situatie verandert, zo blijkt uit een conferentie vorig jaar in muziekschool deSuite in Roosendaal. Er kwam duidelijk naar voren dat veel dochters het niet meer vanzelfsprekend vinden dat ze voor de zorg van hun (schoon-) ouders opdraaien. Ze hebben hun eigen gezin en hun werk, aldus BN/DeStem.

Maar er zijn meer mogelijkheden om thuis zorg te krijgen. In samenwerking met Hospitaal Thuiszorg en stichting Integraal Welzijn gaat er op 30 augustus een cursus van start om Marokkaanse mensen wegwijs te maken in de wereld van de mantelzorg. De gratis cursus is op de woensdagochtenden 30 augustus, 6, 13, 20 en 27 september en op 4 oktober, steeds van kwart over negen tot kwart over elf. Voor aanmelding en/of meer informatie kan gebeld worden met het nummer 0165 397002 (e-mail: mzroosendaal@svt-westbrabant.nl). Vanaf 14 augustus is de Marokkaanse intermediair Mimouna Zekhnini bereikbaar, telefoon 0165 536453.

Er zijn 2 reacties

 1. ALKMAAR
  07 augustus 2006 om 08:07 uur.

  En dan verwesteren we helemaal door onze ouders die tehuizen in te trappen t is goed met jullie! wij hebben een familie code fam gaat voor zaken en alles !
  taz

 2. abdel ali
  12 augustus 2006 om 07:51 uur.

  alkmaar

  helemaal met je eens .

  in de ahadith van de profeet vzm staat dat de eloema (volk) van hem bepaalde gewoontes zal aanleren van het westen en de on gelofigen ,en dat zal een van de tekens zijn van het begin van het einde zijn .

Plaats je reactie