MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Berbersprookje eind augustus in Amsterdam

16 augustus 2006 | in Amusement, Kunst | 1 Reactie

De Magische RingHet Berbersprookje ‘De Magische Ring’ wordt vanaf eind augustus 2006 gespeeld op diverse scholen en buurthuizen in Amsterdam. De voorstelling was op 30 juni jl. reeds in première gegaan tijdens de feestelijke afsluiting van het Kunst-integratie project ‘Zien in de Baarsjes’, georganiseerd door Stichting Kantara.

De Magische Ring is een productie van Stichting Amazigh, geïnitieerd en geregisseerd door Chaib Massaoudi. Het is een bewerking van het sprookje uit het boek De Menseneetster. Berbersprookjes uit Noord Marokko van Maarten Kossmann, Uitgeverij Bulaaq. De tekst is bewerkt tot een eigentijdse versie door Bastiaan Kroeger.

De verhalenvertellers Abdelaziz Ajaarouj en Mahjoub Benmoussa brengen een eigentijdse versie van het Berbersprookje De Magische Ring. De Magische Ring gaat over een arme jongen die erg zorgzaam en lief voor zijn moeder en dieren is. Iedere dag krijgt hij geld van zijn moeder om eten te kopen op de markt. Maar in plaats van eten, koopt hij elke dag een andere dier. Op een dag redt de jongen een hond uit de handen van een boze marktkoopman. Uit dank daarvoor krijgt hij van de hond een ring. Wanneer hij de ring draagt, krijgt zijn leven een spannende wending.

Tijdens deze theatervoorstelling leert het publiek een paar Berberwoorden en (nét zoals de bewoners van Noord-Marokko) praten met de dieren. Theatervoorstelling De Magische Ring is geschikt voor 6 t/m 12 jaar en hun ouders, begeleiders en leraren.

De Magische Ring is o.a. te zien op de volgende locaties:
Maandag 28 augustus Buurtcentrum Het Anker te Amsterdam-Slotervaart, 14.00 uur
Donderdag 31 augustus Buurtcentrum Geuzenveld te Amsterdam, 14.00 uur
Vrijdag 1 september Buurtcentrum De Aker te Amsterdam, 14.00 uur
Zondag 3 september Albert Cuyp Zomerfeest te Amsterdam, 13.30 uur
Woensdag 26 oktober Theater De Evenaar te Rotterdam, 14.30 uur
Zondag 5 november Buurtcentrum De Havelaar te Amsterdam, middag

De speellijst staat op www.podiumopschool.nl

Er is 1 reactie

  1. Saadia
    16 augustus 2006 om 09:04 uur.

    Ooh wat schattig! 🙂

Plaats je reactie