MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse groente- en fruitteelt gegroeid

16 augustus 2006 | in Economie | Reageer

marokko landbouwHet areaal groente- en fruitteelt en de bijbehorende productie zijn de afgelopen jaren fors toegenomen in Marokko. De productie van groenten steeg tussen 2001 en 2005 van 3,5 miljoen tot 4,9 miljoen ton. Bij fruit bedroeg de stijging in die periode een half miljoen ton, om uit te komen op 2,7 miljoen ton. In 2005 produceerde Marokko bijna 0,26 miljoen ton peulvruchten, tegenover 0,19 ton in 2001. In deze periode is de invoer van landbouwmachines vervijfvoudigd. De productiegroei ging gepaard met vergroting van het areaal, aldus weekbladgroentenenfruit.nl. In de laatste jaren is ongeveer vijfduizend hectare aan bedekte teelten gebouwd, dat voor het overgrote deel bestaat uit plastic kassen.

Op dit moment is er voldoende water beschikbaar voor de landbouw. Toch voert de Marokkaanse overheid een beleid van spaarzaam en duurzaam watergebruik, met het oog op de toekomst. Hierbij spelen vooral efficiënte irrigatiesystemen een rol. Verder moedigt de overheid bedrijven om te investeren in de verwerking van de geteelde producten, zodat de verdiensten uit de meerwaarde daarvan in eigen land blijven.

Plaats je reactie