MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Belangrijke getuige zaak Samir A. in Marokko

18 augustus 2006 | in Geloof, Maatschappij, Marokko | 7 Reacties

De HofstadgroepDe komende maand gaan aanklagers, advocaten en de rechter-commissaris in het terrorisme-proces tegen Samir A. naar Marokko om daar een belangrijke getuige te horen. Deze getuige, die vast zit in Marokko, heeft tegen de Marokkaanse autoriteiten verklaard dat Samir A. hem had gevraagd een zelfmoordaanslag te plegen op het AIVD-gebouw in Leidschendam. Dat heeft justitie gisteren bekend gemaakt in een tussentijdse zitting in het Piranha-proces tegen Samir A. en vijf andere verdachten.

In een tussentijdse regiezitting behandelde de rechtbank de zaken van Nouriddine El F. en zijn vrouw Soumaya S.. Zij worden, net als hun medeverdachten, vervolgd wegens het voorbereiden van aanslagen op prominente politici en op het hoofdkantoor van de AIVD. Drie van de zes verdachten worden ook vervolgd wegens recrutering voor de jihad, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De inhoudelijke behandeling van het Piranha-proces zal waarschijnlijk op 16 oktober beginnen.

Er zijn 7 reacties

 1. moker0546
  19 augustus 2006 om 01:57 uur.

  s allemaal bulshitt man wat die kk kaaskoppe lulle

 2. Toth
  19 augustus 2006 om 09:06 uur.

  Als de Nederlandse OM een zaak (politiek proces) rond moet krijgen tegen een stel amateuristische wannabees door een Marokkaanse “getuige” die in de gevangenis zit in een van de meest beruchte martellanden die de wereld ‘rijk’ is, een verklaring te laten afleggen die zelfs in de langdradigste soap ooit zou leiden tot een acute slaapaanval, een land dat bewezen heeft graag bereid te zijn onschuldigen te martelen tot ze ‘bekentenissen’ afleggen ten behoeve van inlichtingendiensten in o.a. de VS en Engeland en dus ook Nederland, dan weet je dat:

  a. De Nederlandse justitie geen zaak heeft. (Vertaling: Alles nep is.)
  b. Nederland meewerkt aan martelingen, hetgeen verklaart waarom de zittende regering zo lang heeft geweigerd het verdrag tegen martelen te tekenen.
  c. Dat dit een politiek proces is, bedoeld om Nederland in diplomatieke zin en op het gebied van het internationaal aanzien mbt tot inlichtendiensten, meer gewicht te geven als land dat actief is in de “strijd tegen terrorisme” (door nog veel meer terrorisme.) Omdat je als land in het geheel niet meer meetelt als je niet een “terroristen netwerk” van eigen bodem hebt opgerold.

 3. Henk -Rotterdam
  19 augustus 2006 om 01:28 uur.

  Zolang het OM een zakje tuinaarde aanziet voor grondstof voor om explosieven te maken,kan je alleen maar je schouders op halen en lachend door lopen.
  Nee,ze hebben geen zaak en dat weten ze,dus doen ze nu alles om “bewijs ” te krijgen.
  Maar waarschijnlijk zullen ze voor de zoveelste keer door de rechter worden teruggefloten.
  Voor het OM geldt of te wel je komt met harde bewijzen of te wel je stopt met het verspillen van onze belastingceneten.

 4. rachid
  19 augustus 2006 om 04:06 uur.

  He Toth,

  Zit jij 24 uur per dag met je neus in de boeken ofzo,
  doe je ook iets anders , als mastruberen ofzo, of kom jij juist klaar bij een
  citaat van een schrijver.

  ps : niet negatief bedoeld he, misschien iets om denken

 5. Saida
  21 augustus 2006 om 12:37 uur.

  Denken is iets wat jij moet gaan proberen Rachid.

 6. Khalid
  22 augustus 2006 om 01:15 uur.

  alliemaan tirug naar turkije 😉

  he mensen ff ontspannen.

 7. piet
  09 september 2006 om 11:22 uur.

  jah wa denke mensen tog wel nie
  okee hy heeft wa verkeerds gedaan mar omdat het een moslim is hoeft hy nie zwaarder gestraft worden
  mar jah wie ben k om wa te zegguhh

Plaats je reactie