MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Britten weigeren roeideelnemers Marokko

20 augustus 2006 | in Sport | 8 Reacties

Marokko kan dit jaar niet meedoen aan de roei wereldkampioenschappen in Eton omdat er geen visum werd verleend door de Britten. Marokko, Kenia, Nigeria, Moldavië en Kameroen kregen om uiteenlopende redenen de noodzakelijke vergunningen niet voor elkaar, meldt NLRoei.

“Dit is een grote teleurstelling voor het FISA ontwikkelingsprogramma, speciaal in Afrika waar deze winter in Zuid-Afrika en Tunesië diverse ontwikkelingskampen hadden plaatsgevonden”, zei wereldroeibond directeur Matt Smith. In plaats van acht Afrikaanse landen van de 65 deelnemende naties zijn er nu slechts vier Afrikaanse met 60 landen in totaal. De WK wordt dit jaar van 20 tot en met 27 augustus gehouden in Eton, Engeland.

De Moldavische skiffeur Evgeni Ignatov kreeg geen visum omdat er in zijn woonplaats Tiraspol “enige terroristische activiteiten” plaatsvinden volgens de Britse ambassade. Matt Smith argumenteert: “Mijn vrouw komt van Tiraspol dus theoretisch zou zij ook de wereldkampioenschappen niet mogen bijwonen en als vertaalster kunnen werken bij het FISA congres volgende week”. Egypte moest 900 Egyptische ponden(ongeveer 150 euro) per visum betalen voor hun equipe van 21 mensen.

Er zijn 8 reacties

 1. Saida
  21 augustus 2006 om 12:34 uur.

  Geen zin in concurrentie?

 2. Riffia
  21 augustus 2006 om 01:21 uur.

  De britten hebben alleen verstand van bier zuipen (alhoewel dat gaat ze ook niet altijd goed af) Bangerikken zijn het!

 3. Administrator
  21 augustus 2006 om 01:44 uur.

  Ah ja die Engelsen:

  Passagiers dwingen ‘terroristen’ uit vliegtuig

  LONDEN – De passagiers van een Brits vliegtuig zijn in opstand gekomen tegen de aanwezigheid van twee medepassagiers die zij ervan verdachten terroristen te zijn. Het toestel kon pas vertrekken toen de twee mannen, die Arabisch zouden hebben gesproken, door de politie waren weggevoerd.

  Dit meldde de krant The Mail on Sunday zondag. Het is volgens de krant voor het eerst dat ‘verdacht’ uitziende passagiers door een muiterij van hun medepassagiers uit een vliegtuig worden gedwongen.

  Het incident gebeurde op het vliegveld van Málaga, op een vlucht die naar Manchester zou vertrekken. De ‘muitende’ passagiers vonden het ook verdacht dat de twee mannen bij warm weer leren jassen droegen en vaak op hun horloge keken.

  Na ondervraging door de Spaanse politie, die niets verdachts kon ontdekken, konden de twee mannen de volgende dag alsnog naar Engeland vliegen.

 4. marokkino
  21 augustus 2006 om 09:14 uur.

  Tazzz smerige britse rascisten!
  In Marokko waren vele Britse toeristen die weren natuurlijk als koning behandeld…en zo zie je maar weer…

 5. Saida
  22 augustus 2006 om 10:52 uur.

  Bij 30 graden dragen Marokkanen nog jassen en truien en zijn bang om koud te vatten. Gaan de Britse toeristen deze allemaal aangeven?

 6. achaffay
  23 augustus 2006 om 09:19 uur.

  de britten moeten uit marokko gweerd worden geen visum voor deze honden.
  marokkanen aktie

 7. tarik
  25 augustus 2006 om 07:58 uur.

  tfoe die britten als ze niet in Marokko binnenkwamen dan zag je het op elke televisiezender maar nu …. tfoe kk britten

 8. andy
  28 augustus 2006 om 06:21 uur.

  ach, moslim broeders en zusters maken jullie geen zorgen,

  ooit zal de waarheid boven water komen!!

Plaats je reactie