MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko verleent medische hulp aan Libanon

20 augustus 2006 | in Gezondheid, Marokko | 10 Reacties

medicijnenDe Libanese president, Emil Lahoud, heeft vrijdag positief gereageerd op het Marokkaanse initiatief om een medische delegatie te zenden naar Libanon. Aan het eind van de vergadering met de Marokkaanse medische delegatie, heeft de Libanese president ook de Arabische landen bedankt voor hun steun en solidariteit met het Libanese volk.

De Marokkaanse medische delegatie, waaronder artsen, chemici en paramedisch personeel, zal geneesmiddelen en medische behandelingen aan de oorlogsslachtoffers verstrekken. Marokko heeft meer dan 18 ton farmaceutische producten en 16 ton melkpoeder naar Libanon gestuurd ter waarde van 680.000 Amerikaanse dollars, aldus de Marokkaanse website map.ma.

Er zijn 10 reacties

 1. samir
  21 augustus 2006 om 08:48 uur.

  er is genoeg hulp nodig in eigen land,help hen eerst voor je een ander land helpt.

 2. flat
  22 augustus 2006 om 10:23 uur.

  he samir heb je en hard van steen ofzo? heb je die beelden niet gezien die mensen hebben niks meer, wat ben jij voor een racist

 3. samir
  22 augustus 2006 om 02:07 uur.

  flat,dat ze eerst iets doen aan onze broeders in alhoceima,er zijn genoeg rijke arabische landen die kunnen helpen

 4. Henk-Rotterdam
  22 augustus 2006 om 02:11 uur.

  Misschien is er in Marokko inderdaad wel een hele hoop te doen,maar dat wil niet zeggen dat je anderen kan laten verrekken,
  Daarnaast kan de hulp beter komen van bevriende landen dan van de VS.
  Het land dat de bommen en raketten leverde aan Israel en daar mee de weg vrijmaakte voor ongekende terreur bombardementen op de bevolking gaat nu ineens geld geven ( 260 miljoen dollar) voor de wederopbouw,eerst de gehele infrastructuur laten vernietigen en dan schijnheilig geld willen geven.
  Ook het sturen van voedselhulp is hyprocriet want eerst meewerken dat hulpkonvooien de mensen niet kunnen bereiken en daarna hulp bieden.
  Dan ook nog personeel willen leveren om het Libanese leger te trainen en op te bouwen getuigt van een arrogantie die zijn weerga niet kent. Libanon zou er goed aan doen om alles wat van de VS komt buiten zijn grenzen te houden want het heeft gewoon een bijbedoeling.
  Het VN leger wat er moet komen mag er alleen maar zijn als het in overeenstemming is met de wensen van de aggressor en ondergoedkeuring van de VS.
  Frankrijk wat tegen de oorlog in Irak was en tegen een evt oorlog in Iran mag nu ineens geen leiding geven aan de vredesmacht.
  Het gehele spel is dat er een macht moet komen in het zuiden van Libanon die rugdekking geeft aan de VS als de oorlog in Iran gaat beginnen zodat de VS gebruik kunnen maken van aanvalswegen via Israel.
  Stompzinnig zijn ook de uitlatingen over de Hezbollah van de VS .
  Ze noemen hen terroristen en bieden hulp aan LIbanon,misschien is het de VS nog niet opgevallen dat er 4 Ministers in de regering van Libanon zitten die de Hezbollah vertegenwoordigen.
  Het wordt tijd dat de mensen nu is gaan inzien wie de echte oorloghitsers zijn en dat de VN leert om zelfstandig te beslissen en niet alleen maar doen wat de VS zegt.
  Het zijn allemaal prachtige verhalen van de VN maar de werkelijkheid is anders,macht,corruptie en vriendjespolitiek is de basis van het opereren van deze achterhaalde organisatie.

 5. Yasmine
  22 augustus 2006 om 04:17 uur.

  Samir,

  Die broeders in Al hoceima (zoals jij ze noemt) kun je toch niet vergelijken met de Libanezen die gebombardeerd worden. My God…………wat is dat nou weer voor een vergelijking!!!

  Als jij die broeders in Al hoceima zo zielig vindt, dan moet jij ze maar gaan helpen ipv elke zomer even een bezoekje te gaan brengen met je (gehuurde) bmw cabrio om te laten zien dat je het zooo goed hebt in Nederland!!!

 6. samir
  22 augustus 2006 om 04:52 uur.

  yasmine,ik ga met mijn partner twee keer per jaar naar marokko,we kopen elke jaar voor vele euro’s aan materiaal voor mijn broeders ,dus wat weet jij ervan,ik en partner ga met een camper van 12 meter volgestouwd met materiaal,ik doe tenminste iets voor mijn broeders,arabieren hebben genoeg olie,wat hebben wij in arief,trouwens ben al genoeg in het midden oosten geweest ze moeten ons marokkanen niet waarom zou ik ze helpen,eerst eigen volk eerst doen de arabieren ook in marokko

 7. samir
  22 augustus 2006 om 05:16 uur.

  yasmine,ben een belgische marokkaan ,geen hollandse,mischien dat ze bij jullie auto’s huren om naar marokko te gaan paraderen,ik doe niet mee aan die schijnvertoning.

 8. ali
  23 augustus 2006 om 08:43 uur.

  En trouwens Samir Marokko heeft niet eens zoveel geholpen met zn
  680.000 Amerikaanse dollars.
  net alsof je een kwartje aan een klein kind geeft.
  En met jou kritiek erbij heeft het nog mindere waarde.

 9. Mo
  24 augustus 2006 om 01:32 uur.

  680.000 dollar is te weinig voor lebannon.

 10. Fatima
  24 augustus 2006 om 07:53 uur.

  Alle hulp oftewel sadaqa die je geeft is goed; In Marokko overleven die mensen alhamdolilah en komen ze geen voedsel tekort……want Marokkanen zijn alhamdolilah sociale mensen.. de mensen in libanon hebben op dit moment niets….dus dat betekend niemand heeft wat, dus niemand kan een ander wat geven….. K zie er alleen het goede in wat Marokko heeft gedaan… elk beetje helpt

Plaats je reactie