MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

EU helpt Marokko met migratie probleem

24 augustus 2006 | in Marokko | 4 Reacties

Afrikaanse migrantenDe Europese Unie geeft Marokko 67 miljoen euro om het land te helpen bij het tegengaan van illegale migratie naar Europa. Het geld is bedoeld om de controle bij en het toezicht op grensovergangen te verbeteren en gaat daarnaast naar rechtbanken en de politie.

Enkele weken geleden spraken zo’n zestig Europese en Afrikaanse landen op een conferentie af dat Europa meer geld zou steken in de ontwikkeling van Afrika in plaats van aan het toezicht op de grenzen, aangezien het aantal illegale migranten dat naar Europa komt niet is afgenomen door strengere grenscontrole.

Marokko is het belangrijkste doorreisland voor Afrikaanse migranten die proberen Europa te bereiken.

Er zijn 4 reacties

 1. zigzag
  24 augustus 2006 om 08:07 uur.

  en het geld gaat lekker in de broekzak

 2. Youssef
  25 augustus 2006 om 01:26 uur.

  Kunnen ze maar al die illegalen het land binnenkomen en Europa ook waarom niet, ze willen alleen hun geld terug krijgen van hun oude bezitters, al dat geld terug, dan zou er niks meer aan de hand zijn…

 3. Rob
  25 augustus 2006 om 06:33 uur.

  Eh Youssef, de vroegere “Nederlandse belangen” in Marokko stelden niets voor, hoor. Als je iets terug wilt halen, moet je in Frankrijk zijn…
  En als er hier al iets terug te halen valt, laten ze dat dan doen in Wassenaar, Aerdenhout, Laren, etc.etc. maar niet in een stedelijke volkswijk waar de mensen ten tijde van het roven zelf niet te vreten hadden…

 4. smirnoff
  25 augustus 2006 om 07:18 uur.

  geld gaat naar de zakken van de zakken doeg 67 miljoen

Plaats je reactie