MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uitwisselingsstage Marokkaanse kinderen

25 augustus 2006 | in Maatschappij, Marokko | Reageer

essaouiraSinds 2003 gaan Belgische jongeren op stage naar Marokko, dit jaar gebeurt voor het eerst het omgekeerde. Veertien jongeren uit Essaouira zijn in het Belgische plaatsje Etterbeek voor een stage. De Marokkaanse jongeren en twaalf jongeren uit Etterbeek komen samen in een jeugdherberg. De jongeren, tussen elf en vijftien jaar jong, doen allerlei spelletjes en workshops en zingen liedjes in het Arabisch en het Frans. De kinderen ontwikkelen zich hierdoor op allerlei gebieden en door de nauwe samenwerking ontstaat er meer communicatie en begrip. De hele stage duurt twee weken, zo meldt Brusselnieuws.

De Marokkaanse jongeren uit Essaouira zijn kansarm. “Ze hebben allemaal problemen. Soms is er een breuk met de familie, sommigen leven in de prostitutie, anderen drogeren zich”, aldus de directeur van de vereniging Bayti Essaouira. Tussen de Marokkaanse en Belgische jongeren zijn er veel overeenkomsten maar ook verschillen. “De jongeren uit Essaouira zijn kleiner, zelfstandiger, ze maken meer lawaai en komen sterker voor zichzelf op. Maar ze zijn wel heel bezorgd om elkaar, de groep komt eerst”, vertelt een coördinator. “Ze hebben veel respect, zijn heel enthousiast. Dat zie je zelfs in hun ogen, die fonkelen telkens als ze iets nieuws doen. Verder profileren ze zich minder. Maar evengoed zijn er gelijkenissen: ze maken fantastische muziek samen, en zijn daar allemaal enthousiast over”, gaat een monitrice verder.

Plaats je reactie