MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burgemeester naar Moskee om overlast

29 augustus 2006 | in Maatschappij | 15 Reacties

Burgemeester KarssenDe Burgemeester van Maassluis Karssen heeft aangekondigd de overlast van Marokkaanse jongeren strenger aan te pakken. Zo zal de politie in zijn gemeente een zero-tolerance beleid voeren en is de gemeente een samenscholingsverbod aan het voorbereiden voor het geval het nodig blijkt te zijn. De burgemeester heeft ook aangekondigd om binnenkort in een moskee Marokkaanse jongeren en ouders toe te spreken over een aantal incidenten en voorvallen in vooral de Burgemeesterswijk en in de binnenstad. De burgemeester vindt dat de situatie uit de hand dreigt te lopen en dat de openbare orde in gevaar komt.

De laatste tijd is het erg onrustig in Maassluis. Zo werd op 31 mei de straatspeeldag voortijdig beëindigd nadat een vrijwilliger aan het hoofd werd geraakt door een steen. Ook worden politieagenten, die optreden tegen overtredingen, geïntimideerd en uitgescholden door Marokkaanse jongeren. Dat meldt de publieke omroep WOS.

Er zijn 15 reacties

 1. Stevan
  29 augustus 2006 om 03:04 uur.

  ach joh.. zijn wij nederlanders het nog steeds niet zat met die vingers bljiven wjzen??? belachelijk

 2. hassanhasson
  29 augustus 2006 om 03:07 uur.

  (Ook worden politieagenten, die optreden tegen overtredingen, geïntimideerd en uitgescholden door Marokkaanse jongeren.)
  ehh waarom zijn ze niet aangehouden op grond van ‘het beledigen van een ambtenaar in de functie”
  van de geheel berichtgeving geloof ik geen woord van, sorry mensen er zijn zoveel leugens over marokkanen verteld zodat ik elke bericht dat over een marokkaan gaat wantrouw.

 3. Henk -Rotterdam
  29 augustus 2006 om 05:28 uur.

  Hassanhasson. er zal best wel iets gebeuren maar de zaak wordt vreselijk overdreven want enige weken geleden gaf een bewoner in de krant aan dat het allemaal best meeviel de zaak met elkaar was uitgesproken en dat men maatregelen had genomen om tesamen iets voor de jeugd te gaan doen,maar oals reeds eerder gezegd blijven wijzen en alles flink overdrijven is voer voorbepalde figuren in deze belangrijke verkiezingstijd.
  En wat betreft de motoragent als dat echt zou gebeuren zoals beschreven dan garandeer ik dat de gehele aanwezige regiopolitie van Rotterdam Rijnmond uitrukt naar Maassluis om even een handje te helpen en de regiopolitie van Haaglanden er ook binnen enkele minuten is,nogmaals er zal wel iets zijn gebeurd,maar de media maakt weer van een mug een olifant,of nee ze maken er een kudde olifanten van. Overdreven wat ik zeg ? Nee de media moet je serieus nemen,kom laten we eens wat gaan doen om voor iedereen een aanvaardbare leefomgeving te maken waar we er voor elkaar zijn en niet tegen elkaar

 4. trab
  30 augustus 2006 om 05:25 uur.

  Henk-Rotterdam, toch moeten we deze rotjochies hard aanpakken. Ik als een Marokkaan ben voor een hard beleid. Geef ze een enkeltje Sahara, afgeleerd terugkomen!!!

 5. Jan-Maassluis
  30 augustus 2006 om 10:28 uur.

  Hier is duidelijk sprake van een seriues probleem, dat veroorzaakt wordt door groepen jongeren waaronder een flink aantal van Marokkaanse afkomst.

  Feiten:
  Een aantal jongeren komt verhaal halen bij een bouwdorp, dat bedoeld is om kinderen tijdens de zomervakantie cretief bezig te laten zijn. Dit heeft tot gevolg dat er bij een volgende bouwdorp extra politie bewaking is om erger te voorkomen.

  Groepen jongeren schelden voorbijgangers zonder aanleiding uit en proberen zo een handgemeen uit te lokken.
  Alshet zover is komt een tiental vrienden assisteren die gewapend zijn met kettingen en niet schromen om met vuurwapens te dreigen.

  Een echtpaar wordt tijdens een avond wandeling op straat uitgescholden door jongeren.
  Als zij zeggen dat zij daar niet van gediend zijn volgt er een handgemeen waarbij van alle kanten nog versterking komt van vriendjes van deze jongeren.
  Gevolg: Een hersenschudding en een paar weken later zomaar een steen door een ruit van de woning van het echtpaar.

  Ja , de politie is op zondagavond met tientallen uitgerukt omdat een grote groep jongeren een arrestatie probeerde te voorkomen ……..

  Uitgaan in Maassluis is niet leuk meer, jongeren die in gelegenheden geweigerd worden maken het op straat gewoon onveilig

  Ik roep iedereen op die op welke manier dan ook last heeft van hangjongeren aangifte te doen bij de politie.

  Dit is de enige manier om mee te werken aan het Zero Tollerence beleid dat nu in Maassluis ingezet is .

  Als we dit onnodig geweld geen halt toeroepen , neemt de rassen haat en tegen alles wat maar gekleurd is alleen maar toe.

 6. Laura
  31 augustus 2006 om 02:29 uur.

  Het gaat er niet om dat er zo nodig “met de vinger moet worden gewezen.” In Maassluis loopt het met de overlast veroorzaakt door Marokkaanse jongeren echt de spuigaten uit. En Henk, denk je dat die jochies gaan staan wachten tot het halve politiekorps in Maassluis is gearriveerd om assistentie te verlenen? Nee, die weten donders goed wanneer ze zich uit de voeten moeten maken.

  Juist door deze problematiek in de openbaarheid te brengen wordt er gehoopt op een positieve reactie van de normale mensen binnen de Marokkaans gemeenschap. Het doel is dat die jongeren juist gecorrigeerd worden door invloedrijke personen binnen de gemeenschap. Dit soort figuren zorgen juist voor een slechte naam voor de Marokkanen en dienen daarom met alle (redelijke) middelen aangepakt te worden.

 7. Henk -Rotterdam
  31 augustus 2006 om 07:54 uur.

  Trab/Jan Maassluis,

  Ik ben het eens met het feit dat er tegen rotzakken ongeacht hun afkomst moet worden opgetreden maar wat mij irriteert is de berichtgeving over de feiten en het over een kam scheren van een gehele groep door hen.
  Op Rijnmond TV waren er ook verschillende mensen aan het woord en met verschillende meningen.De schrijvende pers gingen voor een verhaaltje en kwamen met geheel andere feiten wederom iedereen negatief in het nieuws brengend. Nogmaals tegen rotzakken goed optreden maar ook uitzicht bieden met oplossingen.Maar Jan Maassluis zei ook al “jongeren die
  geweigerd worden “en daar zit nu ook een probleem dat opgelost moet worden.

 8. farid
  31 augustus 2006 om 12:28 uur.

  laten we dat wel zegen het zijn inderdaad vervelende ratjes
  het valt mij ook op dat ze vaak voor komen als het om misdragen gaat
  er zijn er zat die dat niet doen overgens maar die het wel doen doen dat te veel
  wand kijk naar die andere in nl turke surienamers antieliaan enz
  is toch in minder mate ,,ik denk het ligt puur aan de mentliteit van morokaans komaf wil niet zegen dat ons mentliteit slecht is , maar anders dan de andere
  ,,,maar die ratjes die vervelend zijn ja daar moet wel iets aan gedaan worden
  ze gaan wel te ver met dat gedoe, maar dat moet je kunnen oplossen op een goed manier

 9. Henk -Rotterdam
  31 augustus 2006 om 05:49 uur.

  Farid ,je heb gewoon gelijk maar de pers zit er boven op en doet er alles aan om de zaak zoveel mogelijk te overdrijven,nu ook over deze zaak gaan de journalisten er op af en komen dan in Maassluis bij een koffiehuis uit waar volgens hun oudere mannen zitten die geen Nederlands spreken ( zie AD van vandaag in Rotterdam dichtbij) . Ik zou graag de journalist wilen spreken die mij kan uitleggen wat dit te maken heeft met de onrust in Maassluis. Of heeft men de bedoeling een bestaand beeld te versterken in de media . Het lijkt soms wel of er bewust alleen maar op marokanen gelet wordt en niet op andere figuren die het leven van anderen vergallen. Deze week in de bus zaten er 5 jongens en meisjes afkomstig uit een van de omliggende dorpen hier naast Rotterdam en toen een van deze knullen een viltstift uit zijn tas haalde en gewoon op de grond ging zitten schrijven zei een oudere mevrouw er iets van,wel de pleuris brak gewoon uit en als men hoorde wat deze mevrouw allemaal naar haar hoofd geslingerd kreeg was onmenselijk. let wel deze jongens waren ongeveer 12 jaar oud maar van sommige ziektes had het ziekenhuis nog nooit gehoord.Toen het uit de klauwen liep waren ze bij de eerst volgende halte verdwenen. Dus ik bedoel het zijn alle jongeren die soms rotvervelend zijn en zich misdragen en aan alle groepen dient men aandacht te besteden en niet alleen aan groep. Soms krijg ik de indruk dat men het wil laten escaleren om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Nogmaals optreden moet zonder meer maar dan wel tegen allen en niet een groep er uitpikken en de rest laten gaan.Zeer zeker de journalistiek doet dit.

 10. Henk -Rotterdam
  31 augustus 2006 om 06:12 uur.

  Laura,
  Jij weet als insider bij de politie net zo goed als ik dat er schromelijk wordt overdreven door de media en zeer zeker op sensatie uit zijn.
  Dat de zaak in samenspraak met elkaar moet worden opgelost is voor iedereen duidelijk,maar of je dat bereikt met een media die mensen tegen elkaar uitspeelt is voor mij de vraag.
  Zie het artikel vandaag in het Ad over deze. De een verklaart veel last te hebben en de andere zegt geen last te ondervinden,men komt dan aan met het koffiehuis met oudere mannen die geen Nederlands spreken. Ja sorry Laura maar daar zakt me broek van af van dat soort berichtgeving,dat is niet objectief nee dat is werken op de onderbuik gevoelens en daar ben ik tegen . Ik bedoel als je in de ochtenduren in bepaalde stadsdelen van Rotterdam loopt zitten er genoeg om 09.30 al in het cafe aan het bier en dan gaat men toch ook niet gelijk conclusies trekken. Maar ik ben er van overtuigd dat de politie van Waterweg en het Gemeentebestuur best in staat is om deze problemen met elkaar en in overleg met de Marokaanse gemeenschap op te lossen en daar is de media niet direct bij nodig.
  Ik ben er van uitgegaan dat je bij de politie werkt vawege je vorige respons met peter over de politie,maar als ik het fout heb jammer maar je commentaar was wel van goed repliek diendende

 11. farid
  31 augustus 2006 om 09:01 uur.

  weet je ze kunnen wel een leger sturen en straaljagers en orde gaan stellen in een andere land maar een paar verveellende jong word een drama van gemaakt en niet op te lossen ja hoor en dan de media mensen zonder gevoel en waarheid meestal ,, nou dat kan inderdaad beter heb je een mening voor tv zorg dan ook dat die klopt wand anders is het haatzaaien

 12. farid
  31 augustus 2006 om 09:11 uur.

  ik bedoel dan niet alle meningen maar die daar op gericht zijn richting onrust zoeken ,,,,,

 13. Laura
  04 september 2006 om 02:23 uur.

  Henk,
  Ik ben het inderdaad met je eens betreffende sommige berichtgeving in de media. Wat in het AD is geschreven berust grotendeels op waarheid (inderaad 1e hand info ;)…., maar er is inderdaad wel sprake van stemmingmakerij. Bij een bericht worden situaties gezocht die een (negatief) beeld ondersteunen, in plaats van een positieve tegenhanger te zoeken. Maar ja, journalisten willen nu eenmaal spectakel, zij het “links” om of ” rechts”om…

 14. hamza
  05 september 2006 om 10:07 uur.

  er kan wel geluld woorden over marokaanse jongeren in maassluis vlak voor de zomer vakantie werd wel en krantje in de brievenbus gegooid waar er op stond van marokaane jullie gaan naar marokko we geven jullie geld als je jullie daar maar blijven doe daar iets aan dan dat fockt marokaanse jongeren op als er zo iets niet word gedaan dan gebuurt zo iets niet in maassluis.

 15. Nieuwslog Jeugdmaatwerk » ’Geen goed beeld’ vandalistische jeugd
  06 maart 2007 om 01:53 uur.

  […] De Marokkaanse Stichting Ummah Wahidah en Jongerenwerk Westland zijn niet goed bekend met de jongeren die de laatste tijd in met name de Binnenstad mensen beroven en vandalisme plegen. zie verder  Published in: Nieuwsbrief […]

Plaats je reactie