MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko laat vluchtelingen in woestijn achter

30 augustus 2006 | in Marokko, Overheid | 6 Reacties

Afrikaanse migrantenDe Marokkaanse autoriteiten zouden 53 bootvluchtelingen in de Sahara-woestijn achtergelaten hebben. Een van de voornamelijk uit Mali afkomstige Afrikanen is omgekomen van de dorst. Dat meldt de website Het Laatste Nieuws. Dit werd naar buiten gebracht door medewerkers van de hulporganisatie Médicos del Mundo, die de vluchtelingen ontdekt en verzorgd hebben.

Hun boot zou op hun tocht van Mauritanië naar de Canarische Eilanden op de kust van Marokko zijn gestrand. Na hun arrestatie werden de mannen praktisch zonder water en levensmiddelen naar het grensgebied met het buurland gebracht en aan hun lot overgelaten.

Al in de herfst van vorig jaar werd Marokko ervan beschuldigd vluchtelingen in de woestijn te hebben achtergelaten. Toen hadden duizenden Afrikanen geprobeerd de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla in Noord-Afrika te bestormen. De regering in Rabat ontkende de beschuldigingen toen met klem.

Er zijn 6 reacties

 1. farid
  30 augustus 2006 om 01:56 uur.

  als het zo is dan doet morokko er geen goed aan om ze in de woestijn dood te laten gaan gaat nergens meer over ,,het zijn ook maar mensen die zoeken naar beter wand wie dat doet heeft gewoon niks ,,en dan zijn ze er eindelijk worden ze in de woestijn gedropt ,,zet jouw in in zo een positie ,,,
  geloof me dan hebben wij het nog goed ,,als mens ,
  wij klagen allemaal wel en dan bedoel ik de mensen die gewoon op tijd kunnen eten en drinken ,,, ik zie het zo het kan altijd slechter in je leven

 2. trab
  30 augustus 2006 om 05:27 uur.

  Onmenselijk gewoon!!!!! .

 3. Stevan
  30 augustus 2006 om 08:54 uur.

  inderdaad ik heb niks te klagen hamdoellah

 4. Mohammed
  31 augustus 2006 om 07:53 uur.

  Nou Farid ik ben het niet met jou eens ik denk dt de marokkaanse regering wel goed handelt als ze die mensen in de sahara achterlaten want marokko heeft al heel veel vluchtelingen casablanca zit vol met asielzoekerscentrums.Ik denk dat er minder Malinese naar Marokko komen als ze weten dat ze achtergelaten worden in de sahara.Wat zou jij doen als er mensen illegaal via jou huis bij de buurman willen komen dan gooi jij ze tog ook in je tuin ofzo.

  CHoukrane

 5. Riffia
  01 september 2006 om 01:28 uur.

  Sorry mohammed, maar daar ben ik het niet mee eens. Ze moeten ze wel verzorgen en water en drinken geven. Het zijn ook mensen, desnoods sturen ze terug naar hun eigen land. Ik bedoel marokko heeft daar geen procedure voor of verdonk.. Ik bedoel gewoon een bootje inladen en terug varen, niemand die er wat van merkt. En dan blijft de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid in ieder geval niet bij Marokko.

 6. AbdelRahman
  08 september 2006 om 03:30 uur.

  Mohammed? Hen droppen in de Sahara zonder water? Je bent je naam onwaardig!

  AbdelRahman uit Brussel

Plaats je reactie