MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veiligheidsmaatregelen luchthavens Marokko

30 augustus 2006 | in Toerisme | Reageer

Luchthavens MarokkoMarokko heeft de veiligheidsmaatregelen op zijn luchthavens aangescherpt. Dat meldde Reuters news dinsdag. De stap werd genomen nadat was ontdekt dat de echtgenotes van twee piloten van de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc radicale islamitische cellen hadden ondersteund.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken waren in totaal drie vrouwen betrokken bij „de terroristische onderneming geleid door Ansar El Mehdi”. De groep werd onlangs opgerold door de veiligheidsdienst. De regering meldde eerder deze maand het militante netwerk te hebben ontmanteld. De groep wilde volgens de autoriteiten „de heilige oorlog” beginnen in het noordoosten van het land. Meer dan veertig leden van de groepering Jammaat Ansar El Mehdi werden opgepakt. Verder werden wapens, propagandamateriaal en laboratoriumapparatuur in beslag genomen.

Plaats je reactie