MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

17 doden bij busongeval in Marokko

31 augustus 2006 | in Marokko | Reageer

Bus RabatBij een busongeval in Marokko zijn woensdag 17 mensen om het leven gekomen. Nog eens 26 passagiers raakten volgens persberichten van donderdag gewond, twaalf van hen zwaar. De reisbus was op circa 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Rabat op de weg naar Casablanca gekanteld. Aanleiding was vermoedelijk te hoge snelheid en onachtzaamheid van de chauffeur geweest. In de bus zaten 50 passagiers.

De chauffeur werd volgens getuigen een bloedproef afgenomen, om na te gaan of alcohol of drugs als mogelijke oorzaak van het ongeval in aanmerking kwamen. In een tot nog toe eenmalig gebaar bood de Marokkaanse koning Mohammed VI onmiddellijk na het ongeval van woensdag zijn rouwbeklag aan de familes van de slachtoffers aan.

Plaats je reactie