MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Analyse gesprekken Marokkaanse jongeren

31 augustus 2006 | in Maatschappij | Reageer

Marokkaanse taxichauffeurs bijeenDe onderzoekster aan de Universiteit van Utrecht Cindy de Kruif begint een onderzoek naar gesprekstechnieken, houdingen, taalgebruik en cultuurspecifieke reacties van Marokkaans-Nederlandse jongeren. Haar uitgangspunt is dat de gespreksvoering tussen jeugdbeschermers en Marokkaans-Nederlandse jongeren voor verbetering vatbaar is. Zij gaat de gesprekken bij de afdeling gezinsvoogdij en jeugdreclassering van drie bureaus Jeugdzorg analyseren. Het doel is om inzicht te krijgen in hoe de gesprekken met Marokkaans-Nederlandse jongeren zo effectief mogelijk kunnen verlopen, zo schrijft Zorg+Welzijn.

Het onderzoek is gebaseerd op een eerder onderzoek van criminologe Mieke Komen in 2005. Uit haar onderzoek blijkt namelijk dat de gevangenisstraf voor allochtone jongeren gemiddeld 53 dagen langer is dan de straf die minderjarige autochtone verdachten krijgen voor een vergelijkbaar delict. Zij constateert dat tijdens onderzoek van jeugdbeschermers en deskundigen de gesprekken met allochtone verdachten moeizamer verlopen en dat bij deze jongeren sneller gebrekkige gewetensontwikkeling wordt geconstateerd dan bij autochtone jongeren. In veel gevallen leidt dat tot zwaardere straffen.

Plaats je reactie