MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meer Marokkanen in betaald voetbal

31 augustus 2006 | in Sport | 10 Reacties

Marokkaanse profvoetballersHet aantal Nederlandse profvoetballers van Marokkaanse afkomst in het betaald voetbal, is in vijf jaar verdubbeld van 18 naar 36. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. De huidige cijfers laten zien dat vooral de Marokkaanse Nederlanders een opmerkelijke opmars maken.

Marokkaanse Nederlanders zijn nog altijd met minder dan de ongeveer zeventig van oorsprong Surinaamse spelers, maar ze zijn met beduidend meer dan de groep Turkse Nederlanders.

Er zijn volgens Mohammed Allach, oud-verdediger en thans technisch directeur van eerste divisieclub VVV, verschillende factoren die bijdragen aan de doorbraak van de Marokkaanse Nederlanders. In tegenstelling tot de autochtone jeugd voetbalt de Marokkaanse veel op straat. Ze zijn dol op het spel. Volgens Allach zit voetbal ‘ons in de genen’ schrijft de krant.

Er zijn 10 reacties

 1. jac
  31 augustus 2006 om 02:42 uur.

  dat ze in de voetbal wereld terecht komen dat is een geluk voor deze voetballers
  want in de burgermaatschaappij hadden ze toch maar weer eensop het verkeerde pad terecht gekomen dus?je kunt wel je geld verdienen in de voetballerij zonder diploma zie je wel !!

 2. trab
  31 augustus 2006 om 07:33 uur.

  Hé Jac, waar slaat deze Henk ten Cate opmerking nou weer op???!!!

 3. fatima
  01 september 2006 om 10:50 uur.

  Boussoufa De Koning van Marokko

 4. Olie_sheikh
  01 september 2006 om 05:13 uur.

  JAC is een van de mensen die het niet kunnen hebben, als ze iets positiefs over Marokkanen horen. Ze brengen het meteen in een negatieve sfeer. Zulke mensen voelen zich minderwaardig en handelen uit jaloezie. Ik weet dat veel Nederlanders het niet accepteren dat Marokkanen de enige minderheidssgroep is, die zich niet gedraagt als een minderheid of te wel niet minderwaardig.

  Sorry JAC zoals het nu naar uitziet komen er nog meer Marokkaanse profvoetballers, nog meer Ali B’ s, Nog meer Amhali’s, Nog meer hoogopgeleide Marokkanen…… Nog meer…….

  Bereid je maar voor.

 5. Henk-Rotterdam
  01 september 2006 om 05:24 uur.

  Dit is een hele smerige achterbakse en laag bij de grondse opmerking met discriminatie van een hoog gehalte,walgelijk gewoon.
  En wat ik mij afvraag waarom al die mensen die hier op de site zitten en altijd roepen dat ze allochtonen als collega’s hebben en er mee werken en weet ik veel hoe ze de mensen op hemelen thans allemaal de mond dicht houden ,juist tegen dit soort discriminerende en rascistische opmerkingen moet men reageren en protesteren’.

 6. Schapekop
  01 september 2006 om 05:46 uur.

  Jac kan je het niet hebben dat ze rijker zijn dan jou

 7. halfbloedje
  06 september 2006 om 07:47 uur.

  wat kan ik zeggen VIVE LE MAroC

 8. aziz
  07 september 2006 om 08:21 uur.

  wat kan ik zeggen Viva Marueccos

 9. hoograven
  10 mei 2007 om 07:18 uur.

  Anouar Diba The Best !!

 10. man met balle
  12 juli 2008 om 09:18 uur.

  marokkaanse bloed gekk geen genade

Plaats je reactie