MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

PvdA: schrappen benaming ‘allochtoon’

04 september 2006 | in Maatschappij, Politiek | 11 Reacties

Tweede KamerDe Amsterdamse PvdA pleit ervoor om binnen de gemeente het woord allochtoon niet langer te gebruiken. Het woord ‘allochtoon’ is volgens fractieleider Manon van der Garde niet meer van deze tijd. Ze vindt dat er woorden moeten komen die de verschillende groepen specifieker aanduiden. Het woord allochtoon zou ook alleen maar het ‘wij-zij-denken’ bevorderen, terwijl dat juist moet worden tegengegaan. De sociaal-democraten brengen het idee woensdag ter sprake in de gemeenteraadsvergadering, aldus De Telegraaf.

Als het aan de PvdA ligt, wordt het woord allochtoon straks zowel schriftelijk als mondeling niet meer gebruikt binnen de gemeente. Volgens de fractieleider is het beter om mensen aan te duiden met de etniciteit waar ze vandaan komen, bijvoorbeeld Marokkaanse Amsterdammers.

Er zijn 11 reacties

 1. Stevan
  04 september 2006 om 09:43 uur.

  lekker puh

 2. Amsterdam west
  05 september 2006 om 10:00 uur.

  Dat werd ook wel tijd. Want het is ook een beetje van het zotte als je je collega raadslid voor allochtoon aanspreekt of aankijkt, dit terwijl je samen de belangen van dezelfde stad behartigt.

 3. ickke
  05 september 2006 om 01:49 uur.

  ja beter toch, met het woord ‘”alochtoon” maak je alleen verschil in mensen en word de samenleving er echt niet beter van. maar dan maak je alleen onderscheid tussen verschillende groepen mensen

  september 5th, 2006 om 1:43 pm

 4. Henk -Rotterdam
  05 september 2006 om 02:44 uur.

  We gaan het eindelijk begrijpen want dit wordt al langer geroepen,maar wat gaan we doen om het uit te voeren, en neit alleen in Amsterdam maar in het hele land.
  Het is gewoon een inwoner van een stad en verder geen gelul

 5. Nadine
  05 september 2006 om 05:52 uur.

  Alsof mensen dat dan niet meer gaan roepen, onzin natuurlijk!!

 6. Henk-Rotterdam
  06 september 2006 om 05:44 uur.

  We moeten ergens beginnen.

 7. Mo
  07 september 2006 om 12:59 uur.

  gaat niet lukken!

 8. Youssef
  07 september 2006 om 01:06 uur.

  Het begin van het einde!

 9. Henk -Rotterdam
  07 september 2006 om 03:21 uur.

  Door het onderwerp bespreekbaar te maken en aan te roeren maak je toch iets los wat een aanzet kan zijn voor verandering in de omgang.
  In Den Haag schrok Wilders zich te pletter van dit bericht en stelde gelijk vragen aan Donner, dus het heeft wel effect,alleen is het triest dat men in Amsterdam dit onderwerp weer gelijk van de agenda haalde vanwege de commotie die zou kunnen ontstaan.
  Een gemiste kans om een voorzet tegen voor het nadenken over deze zaken en het proberen te bereiken van het doel ACCEPTATIE van elkaar en RESPECT voor elkaar. Alleen nog leren te spreken van een Amsterdammer met Marokaanse voorouders en niet van een Marokaanse Amsterdammer dan komt het goed maar het heeft tijd nodig.
  Nu waar blijven de reacties van de Nederlanders die altijd roepen dat ze achter de Marokanen staan ?

 10. AbdelRahman
  08 september 2006 om 03:42 uur.

  Ik vraag me af of de meesten wel weten wat ‘allochtoon’ betekent.

 11. Mohammed
  10 maart 2009 om 12:33 uur.

  Ja hoor. Je stopt met een allochtoon een allochtoon te noemen en alle problemen zijn de wereld uit.
  Wat heeft die politica gesnoven/gerookt/geslikt?
  Wanneer je een ander etiket op een pot plakt dan verandert de inhoud van die pot niet.
  Iedereen die vloeiend Nederlands spreekt, de Nederlandse normen en waarden respecteert en maatschappelijk gezien goed zijn best doet is voor mij een landgenoot, ik kijk hierbij niet naar het kleurtje of de afkomst.

Plaats je reactie