MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Deense terrorismeverdachten opgepakt

05 september 2006 | in Maatschappij | Reageer

TerrorismeVannacht zijn bij de Deense plaats Odense negen mannen opgepakt die verdacht worden van het beramen van een terroristische aanslag. De verdachten, die allen onder de dertig zijn, bezaten volgens de Deense inlichtingendienst explosieve materialen om een aanslag te plegen. Lars Findsen, de chef van de inlichtingendienst PET, meldt dat de verdachten al langer in de gaten werden gehouden. Hoe ver ze waren met de voorbereiding voor een mogelijke aanslag, en welk doelwit ze voor ogen hadden is nog steeds onbekend, aldus Elsevier.

Als gevolg van de verscherpte Deense terreurwetten, ingevoerd na 11 september, konden de verdachten worden aangehouden. Onder deze wetten werden in augustus al vier mogelijke terroristen opgepakt. Daarvoor werd een Marokaans-Deense man als eerste onder deze wet aangeklaagd voor het oproepen tot de jihad.

Plaats je reactie