MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Samen Leven: Joden en Marokkanen in NL

07 september 2006 | in Geloof | 4 Reacties

RamadanfestivalDat is de titel van het openingsdebat van het Ramadanfestival 2006 op 24 september, dat gaat over antisemitisme en de groeiende aversie jegens moslims in Nederland. Met dit debat wil de organisatie op een positieve manier bijdragen aan de discussie over de situatie van Joden en Marokkanen als minderheden in de Nederlandse samenleving en de afstand verkleinen tussen de Joden en (Marokkaanse) moslims in Nederland. De focus moet verlegd worden van de negatieve aspecten naar de kracht van beide gemeenschappen.

Op het programma van deze avond staan verder: de aftrap van een nieuwe serie Politieke Café’s door burgemeester Job Cohen, een inleiding over Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar op 23 september) en Ramadan door Imam Van Bommel en rabbijn Menachem Sebbag, live Marokkaanse en joodse muziek, een theetuin van Sami Kaspi en het verbreken van de vasten met een iftar maaltijd.

Het Ramadan Festival wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd en brengt Nederlanders met verschillende religieuze en culturele achtergronden met elkaar en elkaars gebruiken in contact. Het festival, duurt de hele Ramadanmaand.

Er zijn 4 reacties

 1. trab
  07 september 2006 om 06:21 uur.

  Een goed initiatief!!! We moeten ten alle tijden streven naar een harmonieuze samenleving!!! Zo klaar als een klontje!!! Petje af voor deze heren!!! Na goede tijden komen slechte tijden en na slechte tijden komen goede tijden!!! Mensen, ik zeg jullie dit: “Welcome to the world dat Doenja heet en anders zal zijn dan Agira”……

 2. hassanhasson
  07 september 2006 om 06:31 uur.

  mensen! doe nou iets dat ons integratie in dit samenleving bevorderd ipv zweven met de aanhangers van zionisme en apartheid!
  dit soort festival mogen van mij naar de verdommenis!!!

 3. samadie
  07 september 2006 om 07:34 uur.

  waarom niet het woord moslim of alochtoon in plaats van marokaanen, alsof er aleen maar marokaanen, in nl zijn waarom is het woord marokaane zo populier, is het omdat marokaane aanweizig zijn overal zowel goed als slecht, of wil men een halt roepen aan de groeinde deel marokaanen dat studeert en steeds hoger komt, over is het marokaan, het woord marokaan lever geld op en kijkcijfers en exttra aanmelding voor z òn festival

 4. Saida
  08 september 2006 om 02:12 uur.

  Ik vindt het een beetje jammer dat de Ramadan wordt gebruikt als een goedkope reclamecampagne voor de Islam.
  Ik zou het veel beter vinden als er eerst aandacht wordt besteed aan de moslims zelf.
  Denk bijv aan kinderen in tehuizen en instellingen
  Vrouwen en kinderen in opvangtehuizen of asielzoekers.
  Illegalen en daklozen.
  Gescheiden mensen.
  Nieuwe moslims die niet het vasten kunnen breken met familie.
  Mensen die wel een beetje aandacht en warmte kunnen gebruiken in deze heilige maand.
  Dawa is toch goed voorbeeld doet volgen.
  Als moslims de Islam goed in praktijk brengen trekt het vanzelf wel de aandacht.

Plaats je reactie