MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

PvdA: meer binding moslims met NL

09 september 2006 | in Geloof, Politiek | 6 Reacties

integratieDe PvdA vindt dat moslims meer binding met de Nederlandse samenleving moeten krijgen. Dat gebeurt nu nog veel te weinig concludeert de partij. “Het ontbrak aan inzet en visie van VVD minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) op dit punt.

Op het onderdeel integratie heeft Verdonk onvoldoende daadkracht getoond. Erger nog, in plaats van integratie te bevorderen zijn bevolkingsgroepen uit elkaar gedreven en is de polarisatie weer toegenomen. Die ontwikkeling moet worden gekeerd.”

“Een belangrijke rol bij het bevorderen van wederzijds begrip en integratie ligt bij de overheid. Helaas is het beleid van de afgelopen kabinetten op dit punt tekortgeschoten”, concludeert de PvdA in haar plan dat zaterdag in Amsterdam is gepresenteerd. Schrijvers van dit plan zijn o.a. Nebahat Albayrak en Bert Koenders.

Er zijn 6 reacties

 1. Youssef
  09 september 2006 om 12:50 uur.

  Ik hoop graag dat er iets aan dir beleid kan veranderen, zodat Moslims meer binding met NL kunnen krijgen, en zodat ze ook het gevoel krijgen dat ze ook volwaardige Nederlanders zijn, ongeaht hun afkomst.
  Eerst stap is dus, afschaffen van het woord Allochtoon, Trurks-, Marokkaanse- Nederlander. Laat dan mensen zich voelen dat ze thuis zijn, dat ze ook erbij horen, dat NL ook hun land is. Verder moet discriminatie hard aangepakt worden, vooral op de arbeidsmarkt
  Dat werkt juist goed om de integratie te bevorderen in NL.
  Ooh ja, wegwezen met Verdonk!!!

 2. Henk -Rotterdam
  09 september 2006 om 02:23 uur.

  Dat er zaken moeten veranderen en dat de overheid eindelijk eens het heft in handen neemt en met een goed beleid komt is iets wat velen van ons al jaren roepen.
  Het beleid van de Leefbaren en CS de afgelopen 4 jaren is zeker in vele gemeente’s de oorzaak geweest van een grotere tweedeling dan in voorgaande jaren.
  Het beleid van Verdonk was en is kil en hard zonder gevoel voor de medemens.
  Ik ken persoonlijk ook een schrijnend geval van iemand die wordt uitgewezen omdat zijn ouders van Palastijnse oorsprong zijn en hij is geboren in een vluchtelingen kamp in Libanon.Hoe krom het is hij moet weg maar zijn ouders mogen blijven,want Libanon was toen in deze veilig en er was geen reden voor hem om hier te blijven.Onmensellijk. Hij is 22 jaar en al 18 jaar hier spreekt prefect onze taal werkt hier,en zat plotseling 10 maanden vast op de bajesboot voor uitzetting,2 dagen voor zijn zaak in beroep zou dienen werdt hij van uit de boot op straat gezet met de mededeling dat hij er nog wel van zou horen.
  De PVDA komt nu ineens met allerlei voorstellen en met ideeen,maar steunde wel het beleid van Verdonk,althans ik heb nooit een motie van wantrouwen tegen haar gezien op voordracht van de PVDA? Dus is dit alles wel gemeend?
  Of gaan we na 22 november weer over tot de orde van de dag en schoppen dan even na zoals na de gemeenteraadsverkiezingen,
  Weten we nog dat Wouter toen stelde of de Allochtonen wel geschikt waren voor de politiek,deze week eindelijk het voorstel om het woord Allochtoon te schrappen en gewoon te spreken over inwoners van de stad.
  Trapt er een in Den Haag (Wilders)weer gelijk heibel en trekken ze het voorstel in,dus hoe geloofwaardig is het allemaal.
  Kijk we moeten allemaal gaan stemmen die stemgerechtigd zijn,maar beoordeel elke uitspraak op dit moment op het gedane in het verleden van de partijen die nu schreeuwen weer alles te willen en het na de 22e weer zijn vergeten . Maar ga wel stemmen want anders geef je het rechtste blok een kans en anders glijden we verder af dan we nu al doen.

 3. cammaro
  09 september 2006 om 02:36 uur.

  dit huidige kabinet duwt de moslims bewust in n moeilijke situatie die ons moslims weinig keus laat,om ons juist af tekeren van deze samenleving want het biedt ons toch niks dan discriminatie weinig kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt ,en natuurlijk alleen naar ons wijzen met de vinger sorry hoor ndlse overheid maar ik woon hier al 28jaar en ik ben nu 29 maar ik voel me steeds meer moslim en steeeds minder nederlander want ik weet na28jaar ben ik nooit geaccepteerd door de nederlanders ik wordt nog steeds gezien als n vreemdeling maar ik weet waar mn plaats nu is als het niet bij rood wit blauw is dan maar heb ik geen keus ,men gaat waar het welcom is dus baard jelleba en de koran in mn rechterhand ik voel me nu wel geaccepteerd de islam heeft gelijk in het zeggen dat wij moslims nooit zullen geaccepteerd worden door het westen en vergeet niet ik ben er pas achter gekomen door dit kabinet bedankt, dat jullie mn plaats hebben gewezen maar mijn kinderen zullen geen 28jaar nodig hebben om erachter te komen ik zal ze leren dat ze nooit geaccepteert zullen worden dus,leer jullie eigen kinderen maar om schapen te zijn niet onze ,

 4. peter
  09 september 2006 om 02:43 uur.

  nou nou cammaro ik kan niks vinden waar je geen gelijk in hebt ik ben bang dat we onze ware gezicht hebben laten zien de gezicht van overdraagzaamheid jaloezie ,discriminatie maar cammaro, we hebben wel democratie in ons land om eerlijk te zeggen bedoelen we daarmee democratie alleen voor onze blanke kinderen niet voor jullie buitenlanders dat is n addertje onder het gras natuurlijk hebben jullie niet de zelfde rechten als ons wij europeanen ,hoe kunnen we van jullie af komen daar denken alle slimmerikken van ons land achter de schermen 1mogelijkheid dus voor jullie moslims onleefbaar maken dan vertrekken jullie zelf slim he van ons so,ik voel me nu opgelucht dat jullie moslims het moeilijk hebben de vvd cda hebben goed werk geleverd we zijn eenmaal nazis sorry okee?

 5. tarik
  09 september 2006 om 07:25 uur.

  gebruik dan tapix dat is de enige midel om alouchtoonen en outechtoonen bij elkaar te binden
  niet de kabinet?????????????????

 6. Elm
  09 september 2006 om 08:41 uur.

  Het is weer bijna verkiezingen.
  Zo kunnen ze weer mogelijke moslimkiezers winnen.
  Allemaal verkiezings-bullshit.

Plaats je reactie