MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Slotervaart krijgt radicaliseringsexpert

18 september 2006 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

Ahmed MarcouchHet Amsterdamse stadsdeel Slotervaart neemt een expert in dienst die zich zal bezighouden met extremisme en radicalisering onder vooral de Marokkaanse gemeenschap in de buurt. Radicalisering blijkt een steeds groter probleem aan het worden in de Amsterdamse wijk. De stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) zegt zich zorgen te maken over een deel van de Marokkaanse jongeren.

‘De problematiek is significant aanwezig, je ziet het bij jongeren, je hoort erover in moskeeën en van ouders. Ik maak me zorgen,’ aldus voormalig politieagent Marcouch. De radicaliseringsexpert, van Marokkaanse afkomst, zal betaald worden uit extra geld dat beschikbaar is gesteld door B&W van Amsterdam. Het is de bedoeling dat de deskundige gaat analyseren welke groepen en bewegingen er zijn en welke gedachtegangen die hebben. “Je kunt wel iets signaleren, maar als je het probleem niet precies kent, kun je ook niet met een oplossing komen,” zegt Marcouch.

In stadsdeel Slotervaart werd vorig jaar oktober nog een terreurverdachte opgepakt. Ook in de wijk Overtoomse Veld is radicalisering een steeds groter probleem aan het worden. Volgens Elsevier kijken de Marokkaanse jongens in die wijken op tegen figuren als Mohammed Bouyeri en terreurverdachte Samir A., die allebei ook uit Overtoomse Veld komen.

Er is 1 reactie

  1. Ayman
    19 september 2006 om 01:49 uur.

    Arme Mr Marcouch,hoe goed hij zijn best ook doet om een gesprek met deze Marokkaantjes aan te gaan, laat staan helpen ,het zal geen vruchten afwerpen. Waarom?
    Omdat hij wordt gezien als de “knuppel” van de regering en de jongens hem zien als iemand die carriere wil maken over hun ruggen,een type Aboutaleb en aan hem hebben ze een hekel

Plaats je reactie