MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokkaanse’ phoneslappers blijken stunt

21 september 2006 | in Maatschappij | 9 Reacties

'Marokkaanse' phoneslapperFilmpjes waarin jongeren worden neergezet als vandalistische GSM-vernielers, blijken een reclamestunt van Boomerang te zijn. In de filmpjes is te zien hoe een tiener mobieltjes van nietsvermoedende omstanders vernielt.

Volgens marketing weblog Marketingsfacts gaat het om een smakeloze stunt en wordt de Marokkaanse bevolkingsgroep in de filmpjes als criminelen neergezet. Ook zouden de filmpjes échte vandalen inspireren.

Maar het bedrijf achter de filmpjes vindt dat de conclusie van Marketingfacts mensen op het verkeerde been zet. Volgens Joyce Veul zijn er geen Marokkaanse jongeren ingezet als acteur om in dit filmpje te spelen. Dat men dit meteen verwacht of meteen denkt heeft meer te maken met de eigen visie op de maatschappij’ aldus Veul.

Sommige bezoekers vinden echter dat Boomerang van tevoren had kunnen weten dat die jongen door zijn zuiderlijke uiterlijk door flink wat mensen als Marokkaan zou worden aangezien. “Het gaat er dus niet om of die jongen echt Marokkaan ís, maar om de negatieve invloed die dit filmpje op Marokkaanse jongeren uitoefent” is één van de opmerkingen op Marketingfacts.

Er zijn 9 reacties

 1. samadie
  21 september 2006 om 10:40 uur.

  tjah waarom hebben ze dan geen blonde jongen genomen, en lieten ze op tv aleen de achterkant van de jongen zien, sugestieve media si dit

 2. Rob
  21 september 2006 om 01:46 uur.

  Samadie, voor EEN keer ben ik het helemaal WEL met je eens… 😉
  Dit verdenk ze zelf sterk van opzet, maar bewijzen kunnen we dat nooit.

 3. leila
  21 september 2006 om 11:10 uur.

  tsja ze proberen ons zwart te maken.

 4. farid
  22 september 2006 om 06:57 uur.

  het lijkt of men zich verveeld wat een onzin tegen woordig allemaal,,of is het de tijdperk….of is het dat de mensen zo diep gezonken zijn

 5. kkk
  22 september 2006 om 07:49 uur.

  t grappige is dat METRO (zeer rasistische) knip°plak krant dit gelijk op de tweede pagina als groot noeius uitbrengt. met voorlal die jongen heel duidelijk

  zeer merkwaardig

 6. Moumni
  23 september 2006 om 01:07 uur.

  Ik vind hem eerlijk gezegd meer op een Joegoslaaf lijken. En kom op zeg nou zelf welke marrokaan loopt nou rond met zo’n fout overhemd. Dat moet een Nederlander zijn.

 7. ministrele
  24 september 2006 om 07:12 uur.

  Marokaan zijn verkoopt …….tenzij je er zelf een bent !!!!

 8. laila
  25 september 2006 om 11:58 uur.

  tsja ze proberen ons zwart te maken.

  september 21st, 2006 om 11:10 pm

  ja hoor, ze proberen ons zwart te maken,
  wat zeg je man, we zijn al zwart dus wat een werk voor niks.

 9. Ouarda
  25 september 2006 om 12:21 uur.

  ik snap niet welk zelf gerespecteerde Marokkaan dit doet.

  (dit moet echt alleen voor het geld zijn)

Plaats je reactie