MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen maken theater over vooroordeel

21 september 2006 | in Amusement, Kunst | 1 Reactie

Fouad MourighFouad Mourigh en Farhane El Hamchaoui brengen vanaf oktober een voorstelling over vooroordelen in het theater, aldus het theaterinitiatief rZpkt gisteren. De Marokkaanse acteurs deden het idee voor Daggoedays (De Dagen Van De Hond) op tijdens hun vorige show van rZpkt.

De eerste voorstelling van Mourigh en El Hamchaoui, die beiden te zien waren in de films Cool! en 06/05, ging over ‘hoop’. Nu uitten ze hun frustraties over hoe de samenleving op hen reageert. In Daggoedays gaan twee jongens een bank in om een rekening te openen, maar de overige bezoekers en het personeel zien hen voor overvallers aan. Hoe hard ze ook roepen dat ze dat niet zijn, ze komen niet van het stempel af. Dat brengt hen in een vreemde situatie. Daggoedays gaat 28 oktober in première in De Meervaart in Amsterdam.

Er is 1 reactie

  1. Rob
    21 september 2006 om 01:49 uur.

    Hmmm, lijkt me de moeite waard om te gaan kijken. 🙂

Plaats je reactie