MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

NMO organiseert studiogesprek over Jihad

22 september 2006 | in Geloof, Media | 2 Reacties

J-RockDe NMO organiseert vandaag een studiogesprek over de term Jihad. Onnodig om te melden is dat er nogal wat misverstanden bestaan rondom deze term. Eerder kon je op MaghrebMagazine lezen dat de Marokkaanse rapper J-Rock (echte naam ‘Jihad’) deze week debuteert met zijn single ‘Jihad!’ Hij is trots op zijn naam: “innerlijke strijd’.

Maar in westerse discussies wordt het woord gebruikt als er gesproken wordt over ‘heilige oorlog’ en in het verlengde daarvan ‘terrorisme’. Jihad Rahmoun zal in de uitzending zijn visie op deze term (en zijn naam geven). Ook zal deskundige en arabist Sjon Pol uitleggen wat Jihad nou echt betekent en is er een uitwisseling met het NMO jongerenpanel.

Luisteren dus: Vrijdagavond van 22.00 uur tot 23.00 uur op 747 am of via www.nmo.nl.

Er zijn 2 reacties

 1. mhamed
  14 oktober 2006 om 12:14 uur.

  dan hebben ze weer iets waar over kunnen praten,
  of dat de racisten een beetje hoop geeft om samen vredig te leven !!!!!!!!!
  ik denk van niet.

 2. Studente
  02 november 2006 om 03:26 uur.

  ja velen maken die fout.. om jihad verkeerd te interpreteren..

Plaats je reactie