MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aanklacht tegen 29 terrorisme-verdachten

26 september 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

RechtbankHet Spaanse nationale gerechtshof heeft maandag de aanklachten bevestigd tegen 29 personen die ervan worden verdacht te zijn betrokken bij de bomaanslagen op het openbaarvervoer in Madrid van 11 maart 2004. De Spaanse rechtbank heeft de aanklachten, die door de onderzoeksrechter Juan del Olmo werden opgesteld, bevestigt en alle bezwaren van de beschuldigden verworpen. De zes belangrijkste verdachten waaronder vier Marokkanen worden beschuldigd van moord in 191 gevallen en poging tot moord in 1.755 gevallen.

Het proces tegen de verdachten zal in februari van start gaan en zal ongeveer een half jaar duren, aldus Metrotime. Bij de aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid kwamen 191 mensen om het leven en raakten meer dan 1.700 gewond.

Er zijn 2 reacties

 1. Ouarda
  26 september 2006 om 09:35 uur.

  waar gaat het heen met dit leven, overal hoor je die is opgepakt en die heeft dat gedaan. het is continu wijzen. je wijst met je wijsvinger iemand aan maar je vergeet dat je vier andere vingers naar jou toe wijzen. in plaats van te onderzoeken en ideeen te verzamelen om de toekomend “terrorisme” te weerkeren, stimmuleren zij (overheid instanties) mensen te radicaliseren.

  (ik begin mijn twijfels te hebben over die WTC en misschien ook over Madrid en Londen)

 2. Toth
  27 september 2006 om 12:31 uur.

  In Spanje heeft men vooral last van showproces-koorts. Een politiek activist die voor rechter mag spelen, Baltazar Garzon, speelde eerder al de twijfelachtige hoofrol in de totaal mislukte 911 showprocessen in Spanje.

  Een ding is zeker, ook hier komt de waarheid niet boven tafel. De Spaanse geheime dienst is erbij betrokken geweest. Een informant Emilio Suárez Trashorras heeft de explosieven geleverd, hij was in het bezit van het privé telefoonnummer van Juan Jesús Sánchez Manzano, het hoofd van Tedax (Técnicos Especialistas en Desactivación de Artefactos Explosivos) bij zich. De Spaanse krant El Mundo heeft er in 2004 al het een en ander over bericht.

Plaats je reactie