MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb ziet niets in taaltoets voor peuters

29 september 2006 | in Maatschappij | 4 Reacties

Ahmed AboutalebHet kabinet is van plan een taaltoets voor peuters in te voeren. Met de verplichte taalmeting wil het kabinet onder meer voorkomen dat allochtone leerlingen als gevolg van een taalachterstand later in de problemen komen. Bij een onvoldoende voor de taaltoets zouden de peuters dan een verplichte voorschoolse educatie of bijles moeten krijgen.

De Amsterdamse wethouder van onderwijs Ahmed Aboutaleb ziet helemaal niets in het plan. ‘Kinderen in groep drie van de basisschool leren voor het eerst lezen en schrijven. Wat ga je testen? Het is een onzinnig instrument om op die leeftijd al een taaltest af te nemen. Je kunt zo’n taaltoets beter afnemen halverwege het basisonderwijs, bijvoorbeeld in groep zes’, aldus Aboutaleb.

Volgens Aboutaleb gaat het veel te veel geld kosten om bij alle peuters in Nederland zo’n toets te laten afnemen, schrijft de Volkskrant. De geld kan volgens hem beter besteed worden aan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat veel minder leerlingen later ontsporen op school.

Er zijn 4 reacties

 1. Bessami
  29 september 2006 om 03:50 uur.

  Het slaat helemaal nergens op.

  Zou een peuter moet tocht eerst zijn moedertaal kunnen behersen.

 2. Henk-Rotterdam
  29 september 2006 om 05:01 uur.

  Met het indienen van dit voorstel bewijst de VVD in de persoon van Rutte hoe ver deze partij van de maatschappij af staat.
  Door de instemming van de kamer is ook bewezen hoe weinig begrip en inzicht deze mensen hebben in de samenleving en de problemen die er spelen.
  Het instellen van een toets in onwerkelijk en staat bezijden de werkelijkheid, gewoon grote onzin.

 3. said
  30 september 2006 om 11:25 uur.

  laat ze eerts iets doen aan vmbo problemen

 4. riffia
  03 oktober 2006 om 03:33 uur.

  tja de volwassenen hebben de inburgeringcursus dus dacht de vvd, nu nog de allochtone peuters,,,,

Plaats je reactie