MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Invoer groenten uit Noord-Afrika verdubbeld

10 oktober 2006 | in Economie, Marokko | 2 Reacties

marokko landbouwDe invoer van groenten uit Noord-Afrika is in tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De invoerwaarde van landen als Marokko en Egypte bedroeg in 2005 circa 25 miljoen euro. De landen behoren, samen met Nigeria, tot de belangrijkste producerende landen in heel Afrika. Door de lage lonen en het aantrekkelijke klimaat kennen ze een sterke groei in productie.

De snelste groei is bereikt in Marokko, waar de productie in 5 jaar steeg met 65 procent. Door het warme en droge weer is het land geschikt voor de groenteteelt, aldus zibb.nl. Steeds vaker komen er groenten uit Marokko naar Nederland. Zo verlegde Albert Heijn de productie van paprika gedeeltelijk naar Marokko, omdat de teelt in Spanje tot problemen leidde met residu van bestrijdingsmiddelen.

Op het continent Afrika werd in 2005 naar schatting 53 miljoen ton geproduceerd tegen 38 miljoen ton in 1995. Afrika is heermee goed voor 6 procent van de wereldwijde groenteproductie.

Er zijn 2 reacties

  1. BigMoOvn
    13 oktober 2006 om 04:48 uur.

    YES MAROKKO WORD RIJK ! YESS GEEN HOBBELSNELWEG MEER 😀

  2. usssr
    14 oktober 2006 om 03:43 uur.

    Busko zodroj ivan die gruntie bakkie bananie eskie zdavoraska

Plaats je reactie