MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wil groot areaal land verpachten

17 oktober 2006 | in Economie, Marokko | 8 Reacties

olijfbomenDe Marokkaanse regering is van plan om voor de tweede keer te proberen om een groot areaal land te verpachten aan buitenlandse bedrijven. De totale oppervlakte van het land bedraagt 45.000 hectare. Hiervan wordt 5.000 hectare gereserveerd voor de productie van zaaizaad en 5.000 voor bosbouw. Buitenlandse pachters die graanzaden, groenten, citrus of olijfbomen willen verbouwen, krijgen voorrang.

Het land werd tot nu toe door staatsbedrijven geëxploiteerd en bevindt zich in Gharb, Meknes-Fes, Berkane en Beni Mellal. De pachtperiode bedraagt, volgens agriholland, 40 jaar.

Er zijn 8 reacties

 1. Big-Mo-Ovn
  17 oktober 2006 om 05:42 uur.

  Misgien iets voor nederland ?

 2. said
  17 oktober 2006 om 06:16 uur.

  zo zijn de Palestijnen ook begonnen!!!!

 3. SAMADIE
  17 oktober 2006 om 06:33 uur.

  dit zijn marokkaanen en geen palestijnen

 4. said
  17 oktober 2006 om 07:53 uur.

  dus nog dommer

 5. SAMADIE
  17 oktober 2006 om 10:45 uur.

  kijk als jij DOM bent, wil niet zeggen dat alle marokkaanen dom zijn. meschien moet je eigen niet op anderen spiegelen

 6. karim
  18 oktober 2006 om 12:29 uur.

  het gaat hier om pachten samadie, dus niet verkopen. de staat Marokko blijft dus altijd nog de eigenaar. weet waar je het over hebt, achter palastina zit een heel ander ingewikkeld verhaal.

 7. Ziezo
  21 oktober 2006 om 08:12 uur.

  Goed idee.

  Ik ben van mening, dat een van de goede manieren om Afrika te helpen, is om daar terplekke kapitaal en kennis te investeren om er werkgelegenheid te scheppen. Als er werk, inkomen en toekomst voor de mensen is, dan hoeven ze hun familie en land niet meer te verlaten om in de vreemde hun kostje bij elkaar zien te scharrelen. Daarnaast zullen er goede schoolopleidingen met die investeringen moeten komen.

 8. ewa
  06 november 2006 om 09:44 uur.

  ewa turken hoe gaat het kut nederland

Plaats je reactie