MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

AH verkoopt halalvlees als regulier vlees

24 oktober 2006 | in Geloof, Maatschappij | 47 Reacties

halal-vleesAlbert Heijn heeft vele protestmails ontvangen naar aanleiding van de halalproducten die het verkoopt als ‘gewone’ producten. Een uur na de uitzending van het televisieprogramma Radar, waarin naar voren komt dat Albert Heijn halalvlees verkoopt als regulier vlees, waren er al 5.000 protestmails verstuurd via de website van de Partij voor de Dieren. Bij de partij kwamen ook veel verontwaardigde reacties binnen van mensen die zich bedrogen voelen door Albert Heijn omdat ze zonder het te weten ritueel geslacht vlees hebben geconsumeerd.

Albert Heijn probeert volgens de partij een graantje mee te pikken van de groeiende halal-markt door zich te richten op de 1,5 miljoen moslims in Nederland. Daarmee promoot de supermarktketen volgens de Partij voor de Dieren echter ook de zeer dieronvriendelijke praktijk van onverdoofd slachten waar veel consumenten problemen mee hebben.

In Nederland is de slacht van dieren onderworpen aan strenge regels. Volgens de wet is het niet toegestaan zonder verdoving te slachten. Er zijn echter uitzonderingen gemaakt voor groepen die afwijkende slachtmethoden hanteren op religieuze gronden.

De Partij voor de Dieren wil dat Albert Heijn niet alleen stopt met de verkoop van halal-vlees, maar ook harde garanties biedt dat het reguliere vlees in haar schappen niet langer afkomstig is van halal geslachte dieren.

Er zijn 47 reacties

 1. Reply
  24 oktober 2006 om 07:31 uur.

  Op de site van de Telegraafis te lezen dat men protesteert tegen het feit dat er halalvlees in Albert Heijn wordt verkocht. Uit dit bericht blijkt dat dat HELEMAAL niet waar is. Want men protesteert tegen het feit dat halalvlees als reguliervlees wordt verkocht en niet tegen halalvlees zelf.

  Ik vind dat wij moeten laten zien dat wij het niet mee eens zijn met de eenzijdige en soms verkeerde berichtgeving van DE TELEGRAAF. Daarom is het tijd dat wij, met z’n allen, de telgraaf gaan laten weten dat wij boos zijn op de berichtgeving. Dit is de email van de redactie: redactie-i@telegraaf.nl.

  Ik heb al een email verstuurd. Als er ook ongeveer 5 duizend protestmails naar de telegraaf worden verzonden dan hebben wij tenminste van ons laten horen.

  succes en ik hoop dat het lukt

 2. SAMADIE
  24 oktober 2006 om 09:03 uur.

  als we naar de telegraaf een mail sturen, dan worden ze spontaan analfabeet, en berichten ze later dat ze bedreigt zijn, en dat we tegen de persvrijheid zijn enzo.

 3. SAMADIE
  24 oktober 2006 om 09:04 uur.

  het is wel zo dat halaal vlees lekkerder is dan dat ander vlees, does ik snap niet waarom men zeurt,

 4. appie
  24 oktober 2006 om 10:17 uur.

  mensen zeuren omdat er een link is met de islam. zou AH het vlees verkopen volgens de joodse ritueel slachting dan zou je niks horen van de klagende hollandse bevolking.

 5. amira
  24 oktober 2006 om 10:19 uur.

  Ik geloof er niks van dat AH halal vlees verkoopt als regulier, ik ben er ook niet mee eens dat het slachten op een halal manier van dieren, dieronvriendelijk is. Vind het erg onverantwoord dat een partij voor dieren met dit soort opmerkingen komt. Voor welke dieren komen ze eigenlijk op, en wat is eigenlijk dieronvriendelijk. Ik heb hier als geheugensteun aangegeven wat halal slachten inhoudt en wat het betekent. ter informatie

  Ritueel slachten (dhabiha)
  Het hoofdartikel over de islamitische manier van slachten staat hier

  Net als joden kennen moslims voorschriften voor het slachten van dieren voor consumptie. De belangrijkste voorwaarden die in acht genomen moeten worden voordat het vlees is toegestaan voor consumptie (halal) zijn:

  De slachter moet een moslim zijn die bekwaam is in het slachten.
  De slachtplaats moet rein zijn.
  De slager moet zorgdragen voor het comfort van het dier. Het slachtmes mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn voor het dier of in de nabijheid van het dier geslepen worden. Het slachten mag niet door andere dieren gezien worden.
  Het dier wordt met de kop richting Mekka geplaatst.
  Voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahu Akbar (in naam van God, God is groot) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor diegene die in het voedsel voorziet.
  In één beweging worden de halsslagader doorgesneden die hersenen van bloed voorziet. Door het plotse verlies van bloedtoevoer (bloeddruk) naar de hersenen verliest het dier zeer snel het bewustzijn. Het ruggemerg, de snelweg van zenuwbanen die van de hersenen naar de spieren lopen, blijft echter intact. Door het verlies van bloedtoevoer naar de hersenen ontstaan spontane ontladingen in de hersenen (vergelijkbaar met een epileptisch insult). Deze prikkels worden via het ruggemerg aan de spieren doorgegeven. De spieren van het dier trekken hierdoor samen (convulsies) en knijpen het bloed uit de spier. Alhoewel dit er vervelend uit ziet is het dier niet meer bij bewustzijn en voelt het geen pijn meer. Bloed wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als medium voor het kweken van bacteriën. Vandaar dat eleminatie van zoveel mogelijk bloed wenselijk is.
  De omstandigheden waarin een dier gefokt werd, de kwaliteit van het voedsel en het onderdak dat het kreeg, evenals de wijze van transport en de afstand waarover dit verantwoord gebeuren kan spelen ook een rol bij de beoordeling of het vlees halal is. Dierenwelzijn is een belangrijke verantwoordelijkheid (khalifa) die God de mens toevertrouwde.

  De koran stelt dat alle vlees geofferd in naam van iets anders dan God haram is. Sommige islamitische geestelijken zijn de mening toegedaan dat vlees van toegestane dieren die door een niet-moslim zijn geslacht, maar wel op de door de moslims voorgeschreven wijze, ook halal is. Kosher vlees en vlees van dieren die door christenen in naam van God geslacht zijn, worden ook als halal beschouwd (Soera De Tafel 5).

  Groetjes
  Amira

 6. Toth
  25 oktober 2006 om 12:58 uur.

  Als vegetarisch agnosticus heb ik geen problemen met het doden van dieren voor het eten van vlees (zolang ìk het maar niet in mijn mond hoef te stoppen) en uit ethisch oogpunt zou ik de aandacht niet zozeer vestigen op de manier waarop de beesten geslacht worden, maar op de manier waarop ze hun leven doorbrengen vóórdat ze worden afgemaakt. De uitleg van Amira over de biologische en technische aspecten van de bewustzijnsfuncties en de intreding van de dood in het dier (zoals ook bij een mens het geval zou zijn) is helder en is volgens mij (vanwege interesse in het onderwerp “bewustzijn” en kunstmatige intelligentie, misschien niet geheel en al onwetend op dit vlak) correct.

  http://www.islamicconcern.com/halalmeat.asp

 7. karim
  25 oktober 2006 om 09:50 uur.

  sorry reply,

  maar hoezo moeten we een protest email sturen naar de telegraaf want wat zij melden klopt gewoon voor 100% en het is ook nog veel duidelijker dan wat maghreb.nl meld.

  zie bericht van telegraaf.

  Binnenland

  di 24 okt 2006, 11:42 | 483 reacties
  Albert Heijn onder vuur wegens halal-beleid
  AMSTERDAM – Albert Heijn heeft duizenden protesten ontvangen omdat de supermarktketen vlees verkoopt waarvan de dieren onverdoofd worden geslacht. De aanleiding voor de commotie is dat de supermarktketen sinds vorige week in 48 vestigingen halal-vlees verkoopt, waarvoor dieren op rituele wijze worden geslacht.

  Volgens de Partij voor de Dieren licht Albert Heijn consumenten verkeerd voor. Consumenten zouden niet weten dat de dieren hiervoor onverdoofd worden geslacht. Televisieprogramma Radar besteedde maandag aandacht aan dit onderwerp. Vervolgens werden er volgens de Partij voor de Dieren ongeveer vijfduizend protestmails via de site van de partij verstuurd.

  Ads door Google
  Professional Traders
  Best alternative for the trading floor: Market Wizards Traders
  http://www.marketwizards.nl
  Toysfortwo.nl
  Dé Sexshop voor uw sexspeeltjes. Snel, veilig en discreet bestellen!
  http://www.toysfortwo.nl/toys
  Advies sparen en beleggen
  De gids bij al uw financiële keuzes Daar word je een rijker mens van!
  http://www.overgeld.nl

  „In de Radar-uitzending werd gesuggereerd dat ook het vlees in ons reguliere assortiment onverdoofd zou zijn geslacht. Maar al het reguliere vlees, inclusief het kalfsvlees en gevogelte, is verdoofd geslacht.”, aldus een woordvoerster van Albert Heijn in een reactie.

  In Nederland is de slacht onderworpen aan strenge regels. Daarin staat onder meer dat het is verboden om dieren zonder verdoving te slachten. Er is echter een uitzondering voor groepen die afwijkende slachtmethoden hanteren op religieuze gronden.

  Albert Heijn probeert volgens de partij een graantje mee te pikken van de groeiende halal-markt door zich te richten op de 1,5 miljoen moslims in Nederland. Daarmee promoot de supermarktketen volgens de Partij voor de Dieren echter ook de zeer dieronvriendelijke praktijk van onverdoofd slachten waar veel consumenten problemen mee hebben.

  Tekst van Trosradar:

  Sinds vorige week kun je bij Albert Heijn Halal vlees kopen. Dit is vlees van dieren die ritueel geslacht zijn. Dit Halal vlees is te koop in een aparte koelafdeling, omdat gewoon geslacht vlees en ritueel geslacht vlees niet bij elkaar mag liggen. Maar is het echt ander vlees?

  Wil je vlees Halal noemen dan moet het aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Het dier moet een eerbaar bestaan hebben gehad. De slachting moet in naam van Allah worden verricht door middel van een gebed door een volwassen moslim. En het dier moet op een speciale wijze geslacht worden. De slachting moet richting het oosten plaatsvinden en de keel moet worden doorgesneden zodat het bloed wegstroomt uit het dier. In principe moet dit allemaal onverdoofd gedaan worden. Maar een groot gedeelte van de moslimgemeenschap gedoogd verdoving bij rituele slachting, mits het dier hier niet aan overlijdt.

  Is het in Nederlandse wet toegestaan om dieren zonder verdoving leeg te laten bloeden? Als we het ‘besluit doden van dieren’ bekijken komen we tot de conclusie dat er een uitzondering is gemaakt voor dieren die worden geslacht overeenkomstig de Israëlitische of Islamitische ritus, of te wel de gebruiken. Daarvoor is een apart besluit in het leven geroepen: het besluit ritueel slachten. Dit besluit maakt het mogelijk om dieren onverdoofd te laten slachten.

  Nu heeft de Albert Heijn witte bakjes met Halalvlees bedacht. Hoe uitzonderlijk is ritueel geslacht vlees eigenlijk? Het blijkt dat al het kalfsvlees in Nederland ritueel geslacht wordt. Peters Farm, de leverancier van Albert Heijn, Coop en Jan Linders, slacht al het kalfsvlees ritueel. Ze verdoven echter wel. Dit is voor Albert Heijn aanleiding te denken dat hun kalfsvlees niet Halal is. Dit is een misvatting. Een kalf die wordt verdoofd voor de rituele slachting is nog steeds Halal. Sterker nog, Peters Farm exporteert zelfs naar moslimlanden. Het lijkt erop dat Albert Heijn een slimme commerciële zet is.

  Coen Gelinck van de Voedsel en Waren Autoriteit over Halal vlees: ‘Wij kijken of vlees geslacht is volgens de Nederlandse Wet of niet. Wij zeggen niet: dit vlees is Halal en dat vlees niet. Sowieso is het moeilijk vast te stellen wat Halal is en wat niet. Voor elke imam is dat verschillend’.

  ‘Het is niet verplicht om op de verpakking te melden dat het vlees Halal geslacht is’.

  ‘Voor het onverdoofd slachten was er tot voor kort een behoefteverklaring nodig. Men moest aantonen dat het echt nodig was om een dier onverdoofd te slachten. Deze regels zijn iets versoepelt’. Op de site van het VWA staat daarover: Slachthuizen hoeven met ingang van 11 oktober 2006 geen behoefteverklaring van een islamitische organisatie meer te overhandigen aan de VWA, en worden ook niet meer aangewezen door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Slachthuizen die langer dan een jaar niet meer ritueel hebben geslacht worden geacht zich tijdig te melden bij de VWA. De verandering is vastgelegd in de Wijziging Vrijstellingsregeling dierenwelzijn.

  ‘Qua export is het zo dat verdoofd Halal geslacht vlees wel geëxporteerd mag worden en onverdoofd Halal geslacht vlees alleen onder bepaalde omstandigheden. Dit vlees mag alleen aan de landen waar onverdoofd Halal slachten verboden is, worden geëxporteerd. Echt harde cijfers over de export van specifiek Halalvlees, zijn er niet’.

  ‘Onder export wordt de handel naar landen buiten de EU verstaan. De handel binnen de EU valt onder de vrije handel, de Europese markt’.

  ‘Nederland houdt zich aan de Europese Regelgeving op dit gebied. Er zijn binnen de EU maar kleine verschillen in de regelgeving. De landen die ten noorden van ons liggen, zijn iets strenger. De zuidelijke landen zijn minder streng’.

 8. hassanhasson
  25 oktober 2006 om 12:03 uur.

  zelfs een kunstmatig partij als Partij voor de Dieren probeert op ons rug stemmen te krijgen!!! zou het kunnen dat de dieren door de radicale islam worden bedreigt en de dierlijke democratie om zeep willen helpen.
  NL gaat de gooie kant op!!!!!

 9. Reply
  25 oktober 2006 om 03:53 uur.

  uit de telegraaf: ” Albert Heijn heeft duizenden protesten ontvangen OMDAT de supermarktketen vlees verkoopt waarvan de dieren onverdoofd worden geslacht. ”

  van de site van de Partij voor de Dieren: ” Albert Heijn wordt overspoeld met protestmails tegen haar halal-beleid. Een uur na de uitzending van TROS Radar, waarin duidelijk werd dat Albert Heijn vlees van onverdoofd geslachte dieren verkoopt als regulier vlees, náást het halal-schap waarin het vlees van ritueel geslachte dieren herkenbaar is, waren er al 5.000 protestmails verstuurd via de website van de Partij voor de Dieren.”

  Uit de citaat uit de telegraaf blijkt dat er geprotesteerd is omdat Albert Heijn halalvlees verkoopt.
  Uit de citaat van de site van de Partij voor de Dieren blijkt dat er geprotesteerd is omdat Albert Heijn halalvlees als regulier vlees is verkocht.

  Dus je kunt concluderen dat de telegraaf haar eigen nieuws maakt, en daar ben ik tegen

  wat vind je daarvan KARIM

 10. Karim M. ( de echte karim, niet die van de berichten hierboven)
  25 oktober 2006 om 06:07 uur.

  Ik wordt zo agressief als ik dit lees…
  Een aantal instanties doen hun best om alles te kunnen bieden voor verschillende groeperingen/culturen/religies…

  maar dan zijn er weer van die instanties die alles doen om het voor andere te verpesten en alleen aan zichzelf denken…
  als je goed kijkt, zie je dat wij moslims, met alles buitegesloten moeten worden als het ligt aan veel nederlanders.
  Verdonk wilt geen clubs met te veel allochtonen, want die krijgen dan geen subsidie meer.( ze wilt heel veel niet, maar dit is weer een dom voorbeeld)

  ”De dieren moeten eerst verdoofd worden en dan geslacht anders is het zielig voor het dier”
  Ook de grootste bullshit die ik ooit gehoord hebt…. alsof de religieuze slagers het schaap op een marteltafel leggen en het beest beginnen te pesten en martelen. Het beest toch dood, dus doe er niet moeilijk over… En ik durf te wedden dat het merendeel van de mensen die zeggen dat ze het zielig vinden voor het beest wel een een broodje doner of shoarma gegeten hebben.

  Ik denk dat er zoveel over geprotesteerd wordt omdat het de moslims/allochtonen weer benadeeld. Als de krantenkoppen waren:
  ‘AH HEEFT ONVERDOOFD VLEES IN DE SCHAPPEN INGEVOERD MET MEER VARIATIE EN VEEEEEL GOEDKOPERE PRIJZEN’
  dat je dan geen 1 nederlander hoort klagen.

  kortom… weer iets moois om veel Nederlanders ( zeer zeker niet allemaal!!!) de moslims weer eens te kunnen ‘treiteren’ (naar mijn gevoel)

  Karim M.

 11. Henk-Rotterdam
  25 oktober 2006 om 06:30 uur.

  En waarom kopen we niet gewoon bij onze eigen slager,waarom moeten we met alle geweld naar de “grootgrutter”die er op uit is om alle kleine zelfstandige naar de bliksem te helpen,zodat hij daarna de prijzen kan berekenen die hij wil.
  Koop gewoon je boodschappen en je vlees bij de buurtwinkel en de slager waar je altijd kocht en laat AH barsten met zijn vlees en dat geldt ook voor de andere supers.
  Trouwens bij de gewone slager weet ik wat voor vlees ik koop en krijg ik geen verpakte spullen waarvan ik niet weet wat er vooraf gebeurdt is of mee gedaan is.
  Zo verkochten ze runderschnitzels die voor 30% bestond uit paardenvlees.waren kipfilets ingespoten met water voor het gewicht te verhogen en ga zo maar door.
  Kom op ,laat die kleine zelfstandige bestaan,door niet naarde “grootgrutter” te gaan

 12. Samira
  25 oktober 2006 om 06:31 uur.

  zucht…..iedereen weet dat, tenzij correct uitgevoerd, ritueel slachten absoluut niet dieronvriendelijk is. In de Koran staat zelfs geschreven dat Molsims dieren op een correcte wijze behandelen en dus ook in de slacht. Ik ga het jullie niet uitleggen want het merendeel weet het wel maar dit is weer zo’n actie waarbij er eerst geschreeuwd wordt door mensen in plaats van dat ze zich ergens in verdiepen. Weer erg jammer. Vind het halal vlees een erg goed initiatief zodat mensen die het willen alles bij de AH kunnen halen. Ik blijf bij mijn eigen slager maar deze actie slaat helemaal nergens op!

 13. ingrid
  25 oktober 2006 om 06:36 uur.

  Geachte dames en heren,
  Naar aanleiding van de verkoop van halalvlees heb ik de volgende actie uitgevoerd. Ik heb in 5 Albert Heijn winkels in 5 stukken vlees een injectienaald gestoken met daarin een vloeistof bestaande uit varkensurine en bloed, hondenurine en menselijke uitwerpselen zoals urine en snot. Ik heb de hond en het varken met zijn reet in tegenovergestelde richting van Mekka laten plassen.
  Ik hoop dat 1 van u zo,n stuk vlees koopt bij Albert Heijn.
  Groeten van Pluto

 14. amira
  25 oktober 2006 om 06:40 uur.

  beste ingrid of pluto,

  wie een gat graaft valt er zelf in!

  vind het erg sneu voor je dat je zo bent, zal niet veel goeds brengen in jou leven, wens je heel veel sterkte met je negatieve houding, gedrag en gedachten. Teglijkertijd wens ik je veel positiviteit in de hoop dat je dan wat beter staat in het leven.

  groetjes
  amira

 15. Karim M. ( de echte karim, niet die van de berichten hierboven)
  25 oktober 2006 om 06:41 uur.

  henk-rotterdam…. omdat niet alle steden islamitische buurtslagers hebben, jij woont in rotterdam, daar zijn er genoeg… maar denk aan de moslims in bijvoorbeeld het noorden, of in zeeland ofzo…

  Ingrid… krijg de tyfus, of ik slacht jou zonder verdoving. tfou 3ala kahba

 16. Henk-Rotterdam
  25 oktober 2006 om 06:50 uur.

  Vrienden,verlaag je niet tot het niveau van dat zich zelf noemde figuur Ingrid/Pluto,waarschijnlijk is ze met proefverlof uit een kliniek en zit ze morgen weer in de isoleer

 17. ingrid
  25 oktober 2006 om 07:54 uur.

  Ingrid loopt lekker vrij rond. Samir A. zit in de isoleercel.

  Eet smakelijk, vrienden.

  Karim M. Fijn dat je jezelf zo laat gaan, je laat weer zijn wie jullie zijn en waar je voor staat, geweld etc.

 18. hassanhasson
  25 oktober 2006 om 08:48 uur.

  he karim vergeet niet haar tot hondenbrokjes en kattenvoer te verwerken!
  ik vermoed dat de honden er geen brood van zullen lusten want ze is erg taai en gefrustreerd!!!

 19. Samira
  25 oktober 2006 om 09:02 uur.

  ha ha ha ha ah jongens, kom op, op dit soort onzinnige opmerkingen van een gefrustreerde persoon reageer je toch niet??

  Fijne avond allemaal!

 20. hatice
  25 oktober 2006 om 09:27 uur.

  hallo mensen ik zal jullie effe wakkerschudden AH verkoopt helemaal geen HELAL vlees. Want die dieren worden niet geslacht zoals wij het doen maar verdoofd en dat is dus niet HELAL. dus waar hebben jullie het over. niks is helal in de Nederlandse winkels haal je HELAL vlees gewoon bij de islamitische slagerij dan ben je er zeker van.

 21. hatice
  25 oktober 2006 om 09:38 uur.

  ingrid/pluto.
  Ik snap niet dat je nou zo iets zegt. heb je wat tegen moslims. hebben ze jouw ooit iets aangedaan. of hebben ze een hond in je mond laten plassen, en varkenurine en bloed erbij gedaan. en daarna menselijke uitwerpselen urine en snot. en hebben ze je laten neuken door een hond en een varken. is dat de reden waarom je zo iets zegt. IK ZEG JE EEN DING ZO DOM ALS JIJ KAN NIEMAND ZIJN, HAHAHA

 22. ingrid
  25 oktober 2006 om 10:10 uur.

  Het vlees van AH is nu Haram. Wist je trouwens dat het vlees in de bewuste slachterij door homofielen wordt voorbereid en dus ook aangeraakt?
  Ook lopen er honden op het terrein

  Nee, ik heb niets tegen moslims. Ik propageer ook geen geweld zoals jullie hierboven wel doen. Maar ik wil niet dat in mijn supermarkt Halal vlees in de schappen van het gewone vlees ligt. Ik wil graag met mijn actie bereiken dat het vlees niet meer door jullie gekocht wordt. Jullie hebben je eigen slachtmethoden en dat wil ik best respecteren, maar ik wil niet dat mij dat vlees ook opgedrongen wordt.

 23. Toth
  25 oktober 2006 om 10:51 uur.

  Zo gauw jij een supermarkt hebt mag je dat ook doen. Tot die tijd moet je maar ergens anders je vlees halen dan bij AH, de schappen in hun winkels zijn hun eigendom en dat ze er zoveel van hebben, komt omdat ze donders goed weten naar wie ze wèl moeten luisteren.

  Daarbij komt dat ik me niet voor kan stellen dat je zo’n raar hoofd krijgt van iets anders dan een overmatige consumptie zwijnebraad en gestoofde varkensnuit. Of zit dat toch anders Ingrid?

 24. trab
  25 oktober 2006 om 11:27 uur.

  Ingrid, dus het was ook niet nodig geweest om je te verlagen!!! Ongelooflijk, maar jij bent dus zoeentje die haar eigen kinderen, familie, virenden en/of kennissen bangmaakt voor andersdenkenden. Angst die er helemaal niet hoeft te zijn. Met jou hebben we geen fijne toekomst voor onze kinderen!Haa jegens moslims. Je hoeft het vlees niet te kopen hoor!!!

 25. Nadir
  26 oktober 2006 om 10:49 uur.

  Alles wat met de Islam te maken heeft is nu nieuws, en kranten als telegraaf zitten elke dag op zón nieuws te wachten om de Moslims te stigmatiseren en de haat te verspreiden, zei 1500 reacties van vorige week n.a.v. de bioscoop verhaal in Rotterdam, waarvan een paar duidelijk tot geweld en moord roepen (wat volgens hen onder vrijheid vaanmeningsuiting valt)
  Na de actie over het invoeren van een vrijdag voor Moslims, is er nu weer een actie richting AH. DIT BEVISTIGT DAT VEEL NEDERLANDERS HAAT EN DISCRIMINATIE VAN HEN VOOROUDERS MEE HEBBEB GEKREGEN! Apartheid is een Nederlandse woord.

  Ik zou tegen Ingrid zeggen, jij had dit niet hier moeten melden, maar persoonlijk tegen een Moslim moeten zeggen!

 26. Samira
  26 oktober 2006 om 01:39 uur.

  héle diepe zucht…broeders en zusters, waarom reageren jullie op zo’n onrust stoker die enkel onzin uitkraamt. Zo wordt dit forum om zeep geholpen en vraag dan ook an de moderator, daar elk bericht hier gecontroleerd wordt om dit soort onzinnige opmerkingen van die “Ingrid” te weren. Dat is niet het indammen van de vrijheid van meningsuiting maar als iemand in mijn “huis” tijdens een gesprek niet wenselijke opmerkingen zou maken zou ik hem/haar daar ook op wijzen en desnoods (voorgoed) de deur wijzen. Nog beter werkt….gewoon negeren, worden dit soort mensen vanzelf stil!

 27. Henk -Rotterdam
  26 oktober 2006 om 01:47 uur.

  Wat een ziekelijke geest heeft dat/het figuur wat zich Ingrid noemt .

 28. Thijs
  26 oktober 2006 om 03:19 uur.

  Ik kom niet zo vaak op deze website, maar soms zie ik een bericht als dat van de Partij voor de Dieren en dat van de Telegraaf en dan hoop ik hier dat de andere kant van de zaak wordt belicht.

  Helaas is het wel schrikken geblazen. Ik lees een hoop reacties van mensen die maling hebben aan alles en iedereen: De Telegraaf moet het ontgelden, Nederlanders moeten het ontgelden (“maar niet allemaal”) en moslims moeten het ontgelden (zelfs Samir A. wordt erbij gehaald). Ook de wij-zij-cliche wordt weer eens van stal gehaald. Daar word ik eigenlijk een beetje verdrietig van. Ik vraag me af of mensen wel beseffen wat hun reacties teweegbrengen.

  Gelukkig zijn er ook leuke reacties zoals die van Samira, die trots is op haar cultuur en tegelijkertijd haar gezonde verstand gebruikt. In plaats van gaan lopen zeuren en partijen de schuld geven, zet ze op een heldere manier haar mening uiteen, legt ze dingen uit en maant ze tot rust. Het besef dat mensen zoals zij de moeite nemen om hier te komen en op die manier te reageren vind ik hartverwarmend. Bovendien heb ik zojuist een genuanceerder beeld gekregen over de islam met betrekking tot dieren (en daar kwam ik immers voor!). Samira dankjewel. Mensen in dit land kunnen een voorbeeld aan je nemen – en daarmee bedoel ik allemensen. Ik ben blij dat je er bent.

 29. Samira
  26 oktober 2006 om 04:52 uur.

  Goh, Thijs, wat aardig, zou bijna, met alle recente reacties hier aan je integriteit twijfelen maar dankjewel. Denk dat veel mensen hier net zo denken als ik maar je enkel de ” schreeuwers” vaak hoort en ziet. Net als in het echte leven.

 30. Karim M. ( de echte karim, niet die van de berichten hierboven)
  26 oktober 2006 om 05:23 uur.

  Ingrid/Pluto…

  sinds wanneer staan ‘wij’ voor geweld, agressie etc..??? ik heb net nog in het woordenboek gekeken, en achter -Marokkaan- stond dit niet als beschrijving..

  en als je dat al agressief vindt…. dan zijn wij idd heeeeel agressief… en de rest van de wereld in jou ogen dan waarschijnlijk ook…

  and again….. kahba yemmek ( sorry dat het zo moet..;))

 31. WIJCHEN
  26 oktober 2006 om 06:10 uur.

  ingrid volgens mijn ben jij wel een mooie blonde stoot .
  ben jij ook halal ik zou jou wel willen ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. kig kig kig kig kig

 32. Ali B
  26 oktober 2006 om 06:14 uur.

  ewa mensen,,,
  sinds wanneer staan ‘wij’ voor geweld, agressie etc..??? ik heb net nog in het woordenboek gekeken, en achter -Marokkaan- stond dit niet als beschrijving..
  dit stukje.
  toen ik dit las dacht ik wejooow wat een onzin :S zelf ik kan bettere dingen verzinnen maar rappen tsjaa daar ben ik gewoon de beste van je weet toch 😛
  maar ik heb gezien dan sinterklaas een lul heb van 7,5 cm ewa mensen dit is geen grap. voor dat jullie denken ik ben ali b niet duss wel 🙂 maar moet gaan mensen latterz Ciao beslama(K)

 33. Ali B
  26 oktober 2006 om 06:21 uur.

  ewa alib hierzooo…..
  yes_R neefje van mijn mattie 😛
  shinchan word geslagen door zijn moeder ik vind dat een goede voor beeld voor de mocro’s je weet toch wij marokkaanen zeggen wie niet luister moet maar voelen 🙂 net goed voor die rat !!:@:P
  ewa mensen hebben jullie me nieuwe cd al geluistert ik weet hij is wel lauw 🙂
  maar mensen moet weer gaan heb geen tijd voor kinderspelletjes latter 😀
  of gezegt Beslama(L)

 34. Karim M. ( de echte karim, niet die van de berichten hierboven)
  26 oktober 2006 om 07:13 uur.

  wijchen dit is geen sexchat ofzo hier… ga je maar weer lekker trekken op je teddybeer ya leveloze mogool…

 35. 100% ARABICA
  26 oktober 2006 om 07:39 uur.

  Het is ongelofelijk om te zien hoe autochtoon Nederland reageert op de slimme commerciële zet van AH. AH is een commerciële instelling die terecht anderhalf miljoen moslims als doelgroep ziet voor halal-producten. Het feit dat men geen onderscheidt kan maken tussen commercie en sociale vraagstukken, geeft aan de meeste autochtonen het verstand hebben van een varken. De meest belachelijke opmerkingen van autochtoon Nederland: opdringen van moslimcultuur, wil géén halal-vlees etc. Aan deze reacties is te zien hoe xenofoob en racistisch Nederland was/ is geworden. Er hoeft wat maar over moslims vermeld te worden en heel Nederland staat op tilt! Ik vraag me af, hoe lang dit gaat duren. Men heeft het over het gevaar van wij-en-zij: voor velen die in de Nederlandse ‘droom’ geloven, wij-en-zij zal er altijd zijn. Zoal eerder door Nadir is aangegeven, apartheid is het meest bekende woord uit de Nederlandse taal. Van de ‘verlichte’ autochtonen verwacht ik ook bar weinig van: achter de ellebogen is niet voor niks een bekende Hollandse gezegde!!!

  ALLAH, EL WATAN, EL MELIK

  “Wie van zijn onwetendheid genezen wil, moet haar eerst opbiechten”

 36. Samir
  26 oktober 2006 om 07:51 uur.

  Salam, In plaats van met zijn allen een mail te sturen naar het Telegraaf kunnen we met zijn allen………een mail sturen naar AH…….en vervolgens met zijn allen samen met AH aangifte gaan doen tegen Ingrid……..want wat zij heeft gedaan is een misdaad…….en zoals de via een mail bedreiger van Wilders is achterhaald en bestraft…….moet zij ook met alle gemak te achterhalen zijn.

 37. Ab
  26 oktober 2006 om 08:33 uur.

  Ik heb ook een mailtje gestuurd naar de Telegraaf.
  Verder zou ik ook zeggen dat we zowel naar AH als naar Radar een mailtje moeten sturen. We moeten vaker ons stem laten horen.
  Genoeg is genoeg met shit van die telegraaf en haar handlangers.
  Met 1,5 miljoen moslims kunnen we heel veel voor elkaar krijgen.
  Gegroet,

  Ab

 38. Saida
  26 oktober 2006 om 10:40 uur.

  En ik dacht dat berichten eerst gemodereerd eer ze geplaatst worden

 39. mostapha
  26 oktober 2006 om 11:07 uur.

  IK BEN NIET DE TYPE DIE PONDJES VLEES BIJ DE ALBERTHIJN GAAT KOPEN,OMDAT ER HALAL OPSTAAT ,WANT JE WORDT GEWOON BESODEMIETERT WAAR JE BIJ STAAT,ZE ZIJN GEWOON JALOERS
  OP DE MOSLIMS, EN PAS OP! HET ZIJN GROTE OPLICHTERS!!!
  IK DOET HET LEKKER OP MIJN MANIER ,PAK MIJN AUTO EN RIJD NAAR
  DE ISLAMITISCH SLAGERIJ ,DAAR WEET IK ZEKER WAT IK KOOP EN
  ALHAMDOU LILAH MAAK IK METEEN EEN HELE SCHAAP VAN!WAT MIJ BETREFT KAN DIT OP VOORPAGINA VAN DIE VERVLOEKTE TELEGRAAF.

 40. said
  01 november 2006 om 06:38 uur.

  niets aan toe te voegen
  amira toffff!!!!!!!!

  groeten uit marrokko en precies uit tetoan waar het geweld en haat om mijn oren heen vliegt

  maar sommihe hier zijn zo domdat ze dit weer niet snappen; toch ingrid ?!

 41. skery
  01 november 2006 om 07:33 uur.

  echte halal vind je in marocco niet nl er worden kip etc aan arabisch wereld verkocht maar die zijn helemaal niet halal vlees je wordt genaaid waar je bij staat mensen wordt wakker tijd om naar eigen land terug te keren leven in europa is als een holbewoner

 42. mocro.S.A
  11 november 2006 om 04:07 uur.

  er zijn genoeg mocro en turkse slagers hier in nederland.een echte moslim die weet waar hij zij vlees koopt TOCH

 43. MAzid
  19 november 2006 om 08:01 uur.

  aiwaah …wat is dit voor een Bullshit….

  ik bedoel er zijn hier genoeg slagers Islamitsch …

  en je weet maar nooit of het wel Halal of…Haram is…

  Dus in een woord….ONZIN…

  salam mo3alaikom..marocboy10@hotmail.com

 44. aymo
  20 november 2006 om 10:17 uur.

  ingrid kzzoema
  Nu weet ik waarom je hier moeilijk over doe.
  Blijkbaar werk je bij AH.
  En je uurloon is minder dan een pond HALAL gehakt vlees.
  Ik heb medelijde met jou ingraa kzzoema.

 45. M....
  14 december 2006 om 12:00 uur.

  waarom denken de moslims altijd dat ze in een kwaad daglicht gezet worden, het gaat hier NU om de dieren en niet om de moslims. PUNT
  dit dierenleed moet afgeschaft worden, liever vandaag nog dan morgen. Er zijn genoeg protest mails gegaan naar het castreren van biggetjes zonder narcose, en dat zijn NL boeren die dat doen. Dat moet uitraard ook verboden worden, dus als je alles zo gaat bekijken zijn het helemaal niet jullie moslims die in een slecht daglicht gezet worden, dan kunnen de NL boeren daar ook wel om gaan schreeuwen. Er word teveel onderscheid gemaakt, en dat is niet onstaan bij ons. Precies hetzelfde wat de donkere mensen in Amerika zeggen: We as black people.. spookt ook teveel in jullie hoofden. Als je het hier niet naar je zin hebt dan kun je altijd nog trug gaan naar je eigen land.

 46. M....
  14 december 2006 om 04:26 uur.

  appie
  mensen zeuren omdat er een link is met de islam. zou AH het vlees verkopen volgens de joodse ritueel slachting dan zou je niks horen van de klagende hollandse bevolking.

  Jawel hoor Appie, net zo goed.. het gaat hier om de dieren niet om wie het doet.

 47. geert simlali
  21 oktober 2010 om 01:31 uur.

  haha jullie zijn genaaid

Plaats je reactie