MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sterren uit Marokko vieren Eid in NL

26 oktober 2006 | in Amusement | 13 Reacties

Marmoucha Maghreb DanceGrote sterren uit Marokko reizen zaterdag af naar Breda om Eid Al Fitr te vieren. De zangers Stati en Mimoun Rafroua treden op tijdens Marmoucha Maghreb Dance: Suikerfeest in Mezz. Het dance-feest ter ere van het einde van de ramadan is de afgelopen jaren alleen in Amsterdam gevierd. Dit jaar doen de artiesten drie steden aan: vrijdag Maastricht, zaterdag Mezz in Breda en zondag het Amsterdamse Paradiso.

Op het feest treden onder meer Stati, Cheb Hicham en Mimoun Rafroua op. Stati brak in 1987 door met zijn hit Ache Semmak Allah en werd vooral bekend met de hit Visa ou Pasport. Zaterdag wordt Stati in Mezz begeleid door Ochestra Cheb Hicham. Ook Raï- en Chaabi-zanger Hicham zal tijdens het feest een aantal nummers zingen. Voor, tussen en na de optredens draaien dj’s Saif en Iszy Hitz Chaabi en Sharki (Arabische popmuziek). De broers Mootje en Bahim die het duo Fouradi voermen, brengen hun nummer ‘Marokkaanse schoonheid’, waarmee ze tot nu toe vooral op internet scoorden. Verder zijn er ’s middags workshops en masterclasses van Mimoun Rafroua en Stati.

Er zijn 13 reacties

 1. SAMADIE
  26 oktober 2006 om 01:56 uur.

  waar kan ik kaartjes krijgen/kopen!!!!

 2. Youssef Ain Asserdoune
  26 oktober 2006 om 02:34 uur.

  Wat is nou beter, Stati of Sami Yusuf?! aan jou het antwoord!!!

 3. Muhand
  26 oktober 2006 om 04:18 uur.

  Youssef Ain Asserdoune !!

  het antwoord is; IEDER ZIJN SMAAK!

 4. henk
  26 oktober 2006 om 06:46 uur.

  Macha Allah,

  Een dance feest ter ere van het einde van de ramandan. Het gaat de goede kant op. Is dit de manier waarop wij moslims suikerfeest vieren. Is dit de manier zoals onze profeet vzmh ons heeft geleerd om suikerfeest te vieren. Wa hajoedoe billah.

 5. Karim M.
  26 oktober 2006 om 07:17 uur.

  Youssef Ain Asserdoune….
  het antwoord is….

  Samiyoussef voor 18.00u….

  maar NA 18.00u ZEKER TE WETEN…. STATTIIIIIIIIII

  3awd derdek, zied derdek

 6. Saida
  26 oktober 2006 om 09:49 uur.

  Fijn dat mensen willen dansen moeten ze zelf weten maar waarom ter gelegenheid van al Aid?!

 7. Karim M.
  26 oktober 2006 om 10:10 uur.

  tazzz wollah jullie zijn allemaal depressieve mensen… damn

  ik heb kk veel respect voor mijn geloof…

  maar jullie doen alsof je helemaal bedekt in een hoekje moet zitten de koran lezen 24/7…

  je mag heus wel dansen, ook met el aid… en trouwens dit wordt een week NA el aid gehouden… dus doe niet zo moeilijk ya depressieve turken

 8. bobo
  26 oktober 2006 om 11:23 uur.

  mijn antwoord is statti en yusuf waarom niet?

 9. fatima
  27 oktober 2006 om 04:12 uur.

  Karim mijn broeder, ik zou wat vaker met broeders omgaan die wat weten over islam en het praktiseren, want je moet nog veel leren..

  Dansen in islam toegstaan, in ruimte met mannen en vrouwen hmmm ?!?!..

  Broeder je kunt zeker ook op andere manieren genieten van het leven, maar naar een zo’n feest. en het dan een Eid feest te noemen, ze3ma toegestaan in de islam.. Wie hou je nu voor gek jezelf of anderen..

  Henk ik ben het helemaal met je eens…

  Kijk iedereen moet doen en laten wat hij/zij wilt, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar zoek geen goedkeuring bij islam, want daar zul je het niet vinden.

 10. Karim M.
  27 oktober 2006 om 06:18 uur.

  fatima… wat je er ook van vindt…

  you only life once… so enjoy it…

  als de islam in jou ogen zo is, good for you…
  ieder streeft zijn geloof op een andere manier na..

  de een strenger dan de ander… maar uiteindelijk komen we allemaal in het paradijs…

 11. fatima
  28 oktober 2006 om 12:03 uur.

  Karim M. schreef: “you only life once… so enjoy it…”

  Hahaha.. Ik zou zeggen geniet ervan, maar broeder ik hoop dat je ooit inshaAllah in zult zien dat we pas in het hiernamaals kunnen genieten.

  Trouwens het heeft niets met strengheid te maken, het heeft ermee te maken dat je islamitische regels naleeft ja/nee…

  Uiteindelijk inshaAllah, als Allah dat wil, wel jah.. Maar daar vooraf zullen we boete doen.. en dat zijn geen paar dagen maar jarennnnn..

  Veel plezier ;)!!

 12. Youssef Ain Asserdoune
  29 oktober 2006 om 04:30 uur.

  Weten jullie dat dance Haram is?! dat een man hoort niet te dancen?! dat er altijd scheiding oet zijn zijn mannen en vrouwen?!
  vraag het aan je voorouders hoe het was vroeger in Marokko, er waren geen mannen die zongen, alleen vrouwen voor vrouwen, en al chaabi wat jij nu hiirt is al door vrouwen gezongen.
  Waarom zoeken we altijd onze lusten te vervaardigen in dingen die Allah swt verbiedt?! Allah stelt voor ons regels die wij als Moslims aan moeten houden.
  Luister naar Koran, Amdah of zelfs naar Islamtische muziek, er wordt over alles gezongen op een heel beschofde manier, mooie teksten, mooie muziek en goed invloed op de ziel!

 13. mohammed
  21 november 2009 om 09:22 uur.

  waarom eten we schaap?

Plaats je reactie