MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen 1ste plaats voor Marokkaanse atleten

06 november 2006 | in Sport | 5 Reacties

BoujdourDe eerste editie van de 10 km Course Internationale sur route de Boujdour heeft zondag twee niet-Marokkaanse winnaars opgeleverd. Bij de mannen wist de Keniaan Cosmas Koech een grote groep Marokkanen achter zich te laten. Bij de vrouwen was de Bahreinse Nadia Ejjafina (29) de snelste. De van oorsprong Marokkaanse, tegenwoordig uitkomend voor het oliestaatje Bahrein en wonend in Italië, eindigde met een tijd van 17:04.

Beide atleten waren vooraf als favoriet aangekondigd. Het parcours bestond uit één ronde van 2,5 kilometer, die voor vrouwen twee maal en de mannen vier maal werd afgelegd. Bij de vrouwen was het meer een tactische wedstrijd waarbij pas op het einde Nadia Ejjafina een gat wist te slaan t.o.v. de Marokkaanse Malika Ashssah die tweede werd. De mannenwedstrijd werd vanaf het begin hard gemaakt door de Keniaan Koech en de Marokkaan Brahim Lahlaffi, die later op de derde plaats eindigde. Op de valreep werd hij nog voorbijgestoken door landgenoot Khalid Boumlili, aldus de hardloopkrant.

De eerste editie van de 10 km Course Internationale sur route de Boujdour maakt onderdeel uit van de feesten ter gelegenheid van de Marokkaanse onafhankelijkheid van Frankrijk. Boujdour is een stad gelegen in het zuiden van Marokko, vroeger deel uit makend van Spaans West-Sahara.

Uitslagen:
Mannen 10 km
1. Cosmas Koech (KEN) 27:44
2. Khalid Boumlili (MAR) 28.10
3. Brahim Lahlaffi (MAR) 28.11
Vrouwen 5km
1. Nadia Ejjafina (BAHR) 17:04
2. Malika Ashssah (MAR) 17:11
3. Malika Belfakir (MAR) 17.50

Er zijn 5 reacties

 1. abdelilah
  06 november 2006 om 08:51 uur.

  leuk voor ze

 2. mhamed
  07 november 2006 om 04:05 uur.

  wat zal ik zeggen,!!!!!!

 3. tanger
  07 november 2006 om 09:22 uur.

  WEJA LEUK

 4. abdel
  08 november 2006 om 12:50 uur.

  hadden ze maar een vak moeten leren

 5. 100% amazigh
  08 november 2006 om 01:02 uur.

  fuck hun wat heb ik aan hun. Je moet niet kijken wat een andere mocro bereikt maar wat jij bereikt. ik weet klinkt gevaarlijk wuahahaha

Plaats je reactie