MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tóch discriminatie bij sollicitatie

07 november 2006 | in Carriere, Overheid | 10 Reacties

Discriminatie op de arbeidsmarktSollicitatiebrieven met een Marokkaanse naam maken 22 procent minder kans om door de selectie te komen, dan brieven met een Nederlandse naam. Dit blijkt uit nog niet gepubliceerd onderzoek. Minister Wijn beweerde vorige week nog dat allochtonen bij sollicitaties niet of nauwelijks worden gediscrimineerd schrijft NRC Handelsblad.

Wijn (Economische Zaken, CDA) baseerde zich op ander onderzoek, dat volgens de uitvoerders van dat onderzoek niet bijzonder geschikt is om discriminatie te meten. „Als je wilt weten of er gediscrimineerd wordt, kijk dan niet naar ons onderzoek”, zegt onderzoekster Marloes de Graaf vandaag in het VPRO-radioprogramma Noorderlicht.

Een onderzoek vorig jaar van islamitische jongerensite Elqalem.nl naar discriminatie op de arbeidsmarkt, had al uitgewezen dat allochtone sollicitanten vrijwel kansloos zijn.

Er zijn 10 reacties

 1. SAMADIE
  07 november 2006 om 01:26 uur.

  oude nieuws maar bij dit soort onderzoeken wordt zo`n minister spontaan analfabeet

 2. inayat
  07 november 2006 om 01:44 uur.

  Het zijn een stelletje hypocrite opdonders bij het CDA. Armeense Genocide mag je niet ontkennen, maar je mag wel ontkennen dat allochtonen gediscrimineerd worden? Ook zijn het vuile leugenaars: Balkenende die de doodstraf van Sadam Hoessein goed praat en later z’n woorden terug neemt. Wat een vreselijk K*T partij.

 3. christiaan
  07 november 2006 om 02:09 uur.

  Degene die het onderzoek van Wijn heeft uitgevoerd, heeft nu gezegd dat het onderzoek helemaal niet bedoeld was om discriminatie te meten. Het was een onderzoek om te kijken wat werkgevers belangrijk vinden bij het zoeken naar personeel. “Als het de bedoeling was om discriminatie te meten, hadden we het onderzoek wel anders gedaan”, zegt de projectleider (iemand van de Erasmus Universiteit).

  Wijn heeft dus de verkeerde conclusie getrokken uit zijn eigen onderzoek!

 4. 100% amazigh
  07 november 2006 om 02:49 uur.

  Het zijn allemaal van die verka**e figuren in de tweede kamer. in plats van de tweede kamer kan je het net zo goed de no life kamer noemen. Het zijn gewoon onwetende joden en ze houden van het zaaien van haat.

  genocide genocide het is maar om weer een discussie punt te beginnen. hollanders houden echt van problemen. no life no life mother **rs get a life

 5. Shemharosh
  07 november 2006 om 05:57 uur.

  het probleem begint als je je arbeid aanbiedt aan een baas…je vraagt om een gunst toch dus die baas heeft alle vrijheid om te kiezen of hij jou wil of niet niemand dwingt je om je als een slaaf aan te bieden….het valt allemaal mee in nederland en europa ga maar in marokko werken zou ik zeggen,daar is het vinden van werk al een probleem om over het betaald krijgen van je zure verdiende loon maar te zwijgen,het is daar heel normaal om mensen te laten werken en ze later gewoon niet te betalen en dat noemen ze niet eens oplichterij….daarom zijn onze ouders hier naar toe gekomen…toch?

 6. karim
  07 november 2006 om 09:47 uur.

  nou weten we het nou op wie we gaan stemmen? Pvda of SP

 7. Toth
  08 november 2006 om 07:30 uur.

  Een schavot was een verhoging waarop bijv. een galg of een hakblok stond om veroordeelden publiekelijk terecht te stellen. Toch is het niet verbazingwekkend dat middeleeuws denkende sujetten uit ons midden dit soort woorden nog voor op de tong liggen. Misschien kan Meneer Lindhout contact opnemen met Joop Wijn om eens geld te steken in een wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat Marokkanen in werkelijkheid een schavot zijn. Dat scheelt in stageplaatsen.

 8. HaJar
  08 november 2006 om 08:01 uur.

  MOET JE ALS ALLOCHTOON FF JE NAAM VERANDEREN OFZOO..
  JAN KLAASEN DAN NEMENN ZE JE WEL AAN
  HEB IK GEPROBEERD EN TOEN STONDEN ZE MET EEN MOND VOL
  TANDEN….:D:D:D:D:D

  HaJar A =)

 9. mocro.S.A
  09 november 2006 om 11:15 uur.

  je naam veranderen om voor hun te kunnen gaan dit gaat me te VER.een echte mocro zal dit nooit doen.dan maar een bivak muts kopen

 10. Maghreb.NL » Blog Archive » Anoniem solliciteren lijkt te werken
  04 april 2007 om 12:33 uur.

  […] Eerder was al gebleken dat sollicitatiebrieven met een Marokkaanse naam 22 procent minder kans maken om door de selectie te komen, dan brieven met een Nederlandse naam. […]

Plaats je reactie